bujukcekmece
2013.03.31
|
|
0 0
84091
|
Egy kísérlet részeredményét teszteltem a minap az ünnepi ebéd bevezetése gyanánt. ROBI876 fórumtárunk, a gabonapárlatok lelkes úttörője, tőle származik a kísérlet alapja. Múltkoriban szólt, hogy ha tudok szerezzek neki meggyfa fahasábot, mert a gabonapárlatokhoz, állítólag nagyon kiváló ízt kölcsönöz. Hát meglepődtem én is, mikor megszagoltam a széthasogatott fát, hát annak annyira meggyes illata volt, hogy elképzelhetetlen, kedvem lett volna megenni:) Bevallom rágcsáltam is egy fogpiszkányit. Nagyon megtetszett, pár hasítékot beletettem egy kétliteres pet palackba, majd felöntöttem tömény törköly UP finomítvánnyal. Kb egy hét alatt szép barnás színt kölcsönzött a pálinkának, és megjelent a meggyfa jellegzetes illata is. Kihigítottam egy pohárnyit, és ámultam-bámultam. Rá se lehetett ismerni, nagyon kellemessé vált, kicsit wiskys beütéssel, az amúgy nem túl karakteres harmadszori főzet. Kapásból beleszórtam a maradék meggyfát 8 liternyi cabernet sauvignon törkölybe. Ami még érdekes volt, hogy amikor vizet kevertem a tömény érlelt pálinkához a színe vörösesebb árnyalatot kapott. A behigított 8 liter pálinkában az elszíneződés már fél óra múlva is látszott.
Amúgy a madárberkenye fájának, madárberkenye pálinka illata van:)))
Mindeninek kellemes nyulat!....sütve, vagy locsolva! |
|