Égető1 Creative Commons License 2013.03.22 0 0 85

 Ez így nagyon elnagyolt dolog.

 Egy felújítás sok minden tartalmazhat.  Ha már valaki belevág,  inkább szedje szét munkanemek szerint , de még akkor is nagy a bizonytalanság.

 Mert mi tartozík egy felújításhoz ?

 Hát pl. a gépészeti felújítás - ott is illik szétválasztani a fűtés-gáz felújítást és ez egyébb vízes felújításokat. Aztán itt is a szaniter dolgok.  Jön a villany -tág határok között változhat, aztán a festés mázolás, majd a burkolás. Most olyanról, hogy nyílászáró csere és hőszigetelés nem is beszéltem. Meg amiket kihagytam.

 Nem olvasok Népszabit, de szerintem a kínjában írta ezt, aki írta.

 

 

 Természeresen útólag nagyon pontos számot lehet megadni m2 -re vetítve !!

 Ha írja az ember a költségeket precizen.

 

 És egy nagy minta lapján ( mindjuk 500 felújításnál ) lehet egy nagyon durva számot kihozni, ill egy átlagot, de a szórás hatalmas lehet.

 

 

 Én pl. 2 éve felújítottam 2, 3 milla / 52 m2, így az átlagom 44 200 ft/m2, majdnem a harang görbe tetején. Hogy mik voltak benne ? Sok minden.  Inkább úgy  : nem volt benne semilyen burkolás, se az oldalfalakon se a padozaton a villany is csak  30 % -os volt a víz   csak 20 % -os, nem volt nyilászáró csere. Nem volt szaniter csere, mázolás csak 30 % -os volt

 Egy ismerősnél nyilászáró cserék,  plusz az utómunkálatok   1,2milla 85 m2 -re. Ez  itt  csak 14,200 ft/m2, igaz ő ez előtt 5 évvel sok egyebet is csináltatott. 

Előzmény: zsombi (84)