Tiszteletem!
Köszönöm az itteni bíztatást!!!
Fényjelző ügyben jelzek vissza:
Végignéztem a "barkácsolás" lehetőségeket is, de valahogy minden a maga oldaláról más-más előnyt ad. Gondolkodtam fényjelőznek eszközdekódert felhasználni, de a lassan felvillanást/elalvást csak egy plusz RC körrel tudnám megoldani, amit LED-enként kellene megcsinálni..., továbbá egy eszközdekóderrel max 4 fényjelzőt tudnék még így is max 3 fogalmúvá tenni, így megint olvastam, néztem, olvastam.
Elkövettem az elején az egyszeri szakácsné hibáját, aki kettőt lapozott a szakácskönyvben: (egy lapot pont nem nyomtatott ki a nyomtató a leírásban, és pont ott írta a magyar jelző beállítását....a digitools dekóder) Többször átolvasva, feltűnt, hogy itt még kell lennie egy oldalnak. Na ez után lett világos a jelzés-kép!
Tulajdonképpen azért ilyen bonyolult a dolog, mert elsősorban a TC programhoz illesztették a jelződekódert (digitools/trainmodules), az meg csak úgy tud ennyi jelzésképhez beállítást tenni, ha legalább 4címet lefoglalunk egy jelzőnek, így könnyedén leosztható rá legalább 8 jelzéskép. A program nem számolja a jelzésképeket, hanem csak kiküld a 4 címre egy kombinációt, amire a dekóder egy jelzésképet kitesz a jelzőkre. (ezt volt nehéz megérteni.)
Én egyenlőre nem bajlódtam flagmannel, meg feltételekkel, hanem simán nyomógombhoz rendeltem egy-egy jelzésképet. Ilyen megvilágításban sokkal egyszerűbb a műsor, hiszen, ha vannak shedule-k a rendszerben, és azok adott jelzőhöz kapcsolódnak, akkor onnan, akár flagman nélkül is egyszerűen "feldobhatók" a jelzésképek, azaz még talán sokkal egyszerűbben megoldható, mint ahogy a hasz.ut.mellé.mafor-ban le van írva!!!
Ez a nyomógombhoz rendelés a látvány miatt is érdekes volt, mert mindjárt ott vannak a jelzések, akár kézzel is beállíthatunk egy képet, hadd nézegessük.
Az árat nézve is jó, hiszen egy eszközdekódernél olcsóbb, pont annyi jelzőt lehet vele vezérelni 3 fogalmú jelzésképnél, és mindjárt rendelkezésre áll a dimmelés, no meg a hívó is, amit én itt csak megnéztem, de képet nem készítettem róla.
Azaz akinek a két fénynél több kell, oda ez kiváló választás a fényjleződekóder. A két fényhez meg lehet eszközdekódert használni, 8 jelzőhöz, de ott rc-kört be kell építeni, ha dimmelést szeretnénk...
Ezek a Fuggerth féle jelzők is megteltek élettel.
Íme:
egy 4, és egy 3 lencsés jelző, más-más kivezetésre/címre téve, csak együtt állítgattam őket.
Egyszóval én is átmentem a "dupla" oldalra... mindnekit csak bátorítani tudok, mert tényleg egyszerű!!!!
vörös (ez tud hívót is adni: ha villogtatja a hívót, a vörös világít, a világít a hívó, a vörös elalszik)
Villogó sárga
Zöld+sárga
folymatos sárga
sárga folyamatos, vagy felső sárga villog, alsó nem - 4 lencsés)
zöld
Lehet nézegetni :)
Üdv: Jenő