238244 Creative Commons License 2013.03.17 0 0 25266

 

Üdv a Gyűjtőtársaknak! 

 

Viszonylag régóta kisérem figyelemmel a topic alakulását de, csak most szántam rá magam a regisztrációra. Nagyon jó kis fórumnak tartom bár sajnálom hogy pár régi törzstag már nem nagyon írogat ide, pedig hasznos és tanulságos hozzászólásai voltak. 

 

Fiatal lelkes gyűjtő révén én pár éve foglalkozom régi pénzek gyűjtésével amatőr szinten. Csapongtam kicsit 19-20. század majd ezt követte a Magyar középkor kis ezüstjeinek a gyűjtögetése és egy picit Rákóczi pénzei iránt is érdeklődtem.. mire megtaláltam a jelenlegi gyűjtési területemet ezelőtt kb. 1 évvel. Mely a III. Századi Római ezüstpénzek egész pontosan az antoninianusok. Engem az első periódus érdekel mely a bevezetéstől 217 (Caracalla) egészen III. Gordianus haláláig tart 244. Kiváltképp Gordianusra koncentrálva. Igen hálás témakörnek tartom roppant sok variációval rendelkeznek ezen érmék és ami nem mellesleg megfizethető árai miatt is lett az én kedvenc témám. 

 

Régen volt itt is egy fórumozó aki kifejezetten ezt a témát gyűjtötte de, sajnos már nem aktív tagja ennek a fórumnak... Pedig jó volna eszmét cserélni... Szerettem a hasznos írásait..

 

Közületek gyűjti valaki esetleg ezt a témakört?

Ti mi alapján rendszerezitek a gyűjteményeteket? Katalógus szám? Variációk vagy a kiadási periodikák szerint? 

Ez a fő problémám hogy nincs egy kialakult gyűjtési szisztémám. Eddig arra mentem rá hogy a lehető legtöbb hátlap variáns meglegyen de, semmi több csak a hátlapi legendák változását vettem figyelembe viszont így arra jutottam hogy áttekinthetetlen az egész..

 

Szívesen veszek minden témába vágó hozzá szólást és igyekszem majd én is kivenni a részemet a fórum életében. 

 

És gondoltam fel is teszek nektek egy szép Elagabal Dénárt a gyüjtimből :)

 

Szép napot nektek!