sgeryy Creative Commons License 2013.03.16 0 0 93

Nekem több kérdésem is felmerült:

 

1. 

Gépjárművemre casco biztosítást szerettem volna kötni, ezért 2012 december közepén a clb biztosító alkusznál rendeltem egy casco biztosítást a signal biztosítótól.
A megrendelés után kb 1-2 héttel megtörtént a kocsi felmérése. Vártam az első csekket, amit csak február elején kaptam meg. Ekkor jeleztem a biztosítónak, hogy mivel az december közepétől van számlázva, ezért nem fogom kifizetni, lévén ha bármilyen baleset lett volna, Ők sem fizettek volna a kárért. Nem fogadták el, hogy amennyiben aznaptól kiállítanak egy új számlát máris átutalom ezért jeleztem nekik, hogy nem is tartok akkor igényt a biztosításukra. Válasz erre nem érkezett.
Pár hete kaptam egy felszólító levelet, hogy ha nem fizetem be az első csekket, akkor behajtásra továbbadják.
Kérem én, hogy ha be sem fizettem az első csekket, akkor hogy jött lére a szerződés? A clb levelében ezt olvastam "A biztosítási díj esedékességét?l számított 30 nap elteltével a szerz?dés díjnemfizetés miatt megsz?nik, amennyiben a biztosítóhoz nem érkezik meg a biztosítási díj."

Jogukban áll követelni a pénzt?

 

2. 

Milyen módon állapítják meg a kocsim értékét? Felhívtam több biztosítót is, sők azokat is akiket alkalmaznak kárfelmérésre. Mindenki a másikra mutogatott, ott tudnak infót adni, senki semmi érdemleges választ nem adott, ez már alapból nagy hátráltató erő. Azért kérdem ezt, mert nekem egy Opel Combo C kocsim van. Hivatalosan ez tehergpj, az eurotax szerint 980e körül van az értéke, viszont ez nem tehetgpj hanem személygjm (úgy viszont nem szerepel náluk), a piacon 1,3 millió felett kapni csak hasonló autót, arról nem is beszélve, hogy motorgeneral stb... volt rajta több 100e értékben, tehát az értéket ez is messze feltolja (a valós ára 1,5m körül van). Viszont én úgy érzem, hogy ha pl. ellopnák, fognák az eurotax árat, levonnának némi avulást és 800e-re becsülnék az árat. Így lenne? Mert ha igen, meg sem kötöm a bizosítást, biztosan agybajt kapnék. 1x mert ellopták, 2x mert átver a biztosító.