Vagdalthús Creative Commons License 2013.03.13 0 0 39033

A 2012 decemberi, zirci zárás után 860 km-nél álltunk az első teljesítéssel. S immár megkezdtük az idei kék varázslatot is. Bár tavaly is nagyjából koncepciózusan haladtunk Nyugatról Keletre, így is voltak "foltozótúrák", teljesítménytúrán bejárt szakaszok, így jutottunk el oda, hogy év végére Írott-kőtől Sirokig értünk.

 

Innen folytattuk március elején, több részletben: Sirok-Szarvaskő-Bélapátfalva, Bükki kilátások teljesítménytúra, körtúra Nagyvisnyóról a hiányzó szakaszok érintésével a Bükk-fennsíkra, Bánkútra, kitérő a kékről Dédes várához, Bánkút-Mályinka-Dédestapolcsány-Lázbérci víztározó... elértünk egy nagy és szép vízhez, folytatás Upponytól. S elértünk egy jeles számhoz is: immár 900 km felett járunk.

 

S az utolsó napra még egy könnyed szilvásváradi séta is belefért, bár március eleje lévén és hétköznap, érdklődő, túrázó volt, de egyelőre semmilyen kiszolgálóegység nem volt nyitva, még a fabódés illemhelyek sem... leszámítva persze a fizető parkolót :-)

 

Nagyvisnyón szálltunk meg a Bekecs Vendégházban, csak ajánlani tudom, remek hangulatú házi, jó tápok: házi disznótoros, házipálinka, aztán Felsőtárkányban vettünk helyi bort is. Lent már a tavasz, fent, a fennsíkon és a 900-as csúcsok környékén a tél az úr. Bánkúton még aktív síélet volt, stabil hóval.

 

A Tar-kő pedig az egyik legszebb pont a kéktúrán...