laci bácsi Creative Commons License 2013.03.09 0 0 6193

Sziasztok!

Szeretnék megosztani veletek egy történetet, hátha mások okulására, "gyógyulására" is szolgál.

Gondolom mindenkinek megvan a maga tapasztalata a refluxbetegséggel kapcsolatban, de az köztudott, hogy télen fellángol a dolog. Nálam régen diagnosztizált a tényállás, ezt a tünetek és a gyomortükrözés is igazolta. A necces időszakban egyszerűen nem tudtam mit tenni, hiába szedtem a gyógyszert, egész nap köhöhtem, majd kiköptem a tüdőmet. Egészen addig, míg tavaly kereken egy hétre elutaztam Írországba ahol teljesen tünetmentes voltam. Elutazásom előtt a "halálomon voltam", ott semmi bajom nem volt, hazajöttem és visszaállt az eredeti állapot...

Reflux-nem reflux, de nyilván a klímaváltozás volt az oka, annak ellenére, hogy több mint 2 km-re voltam a tengertől. A sós levegő bizony ilyen hatással bír, nyilvánvalóan beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusát.

De a jelenség önmagáért beszélt, ebből kifolyólag vettem egy inhalátort, napi 1x10 perc salvus gyógyvízzel és minden oké, semmi bajom. Ha valaki nagyon maximalista akar lenni, mint én, az kiegészítheti a kezelését egy sópipával is amit akkor és ott használ amikor csak akar. :)

Szóval nem árt néha elmenni a homeopátia irányába.

Nagyon fontos, hogy emellett szedem a refluxont, mint eddig is, viszont semmilyen diétát nem tartok.