<Tycoon> Creative Commons License 2013.03.05 0 0 21107

Bőkezű?

CSAK A FŐVÁROS 20-25 milliót fizetett ebbe a projectbe.

Ezt egészítette ki a Svéd fél. (most nem tudom hány százalékban)

Nézzük mi történt a parkban, és számoljunk (nem vagyok se parktervező se kertész, javítsatok ki ha tévedek)

- Gondolom kellett tervezés, látványterv stb: kerüljön 1 millióba az egész (erre is mi a francnak költeni, de jó legyen)

- Lényegében néhány fán kívül mindent elbontottak.  

(közmunkásokkal elvileg ingyen megoldható lett volna, a sitt szállítás és lerakásnak lenne csak díja, a növény koposztálható, tegyük fel 500 ezer volt a sitt lerakás)

- Leterítettek gyepszőnyeget (1200 Ft/ m2 ide kellett mondjuk nagyon durván 200 m2 az ha jól számolok kis ráhagyással 250 ezer Ft)

- Gondolom lett öntözőrendszer is, 200 m2-re nagjából 250.000 Ft. 

- Leraktak műgyantával összeragasztott kavicsot (ennek sem tudom mennyi az ára, kerüljön 50.000 Ft/m2-be,  20 m2-el számolva legyen 1 milla)

- Lekerült néhány dizájn szemetes (a Várban az újabb hulladékgyűjtők ára nagyjából 30-35 ezer Ft körül van, ha dupla árat számolok akkor legyen darabonként 80 ezer, ha jól tudom 5 darab van: 400 ezer)

- Lekerült néhány dizáj pad (olyan amilyen az egész kerületben, de talán az egész városban sincs, a csöves legalább kényelmesen elfér rajta, de ha karban kell tartani akkor lesz majd nagy fejvakarás) A városban telepített shönbrun pad ára olyan 60-80 ezer Ft körül mozog, 10 padra vetítve legyen mondjuk 800 ezer.

Lekerült dizájnos léces lejáró (ami átadáskor is szarul volt lekezelve, semmi szükség nincs rá, de legalább jól néz ki. (árat nem tudok, tegyük fel, hogy kerüljön ez is 1 millába)   

Van egy új kút is, a Budavári tipusú kutak olyan 250 ezer körül van, ha ez dizájnosabb akkor legyen 500 ezer. 

Munkadíj összesen, legyen az is 1 milla igen bőkezűen.

Van még valami vagy kihagytam volna valamit? 

Akkor adjuk össze: 

5,7 milla. 

Még ha nagyon bőkezű vagyok, akkor se mondja senki, hogy ez a beruházást 10-15 millió alatt ne lehetett volna elvégezni hasonló színvonalon. 

Előzmény: Törölt nick (21106)