Matirko1 Creative Commons License 2013.03.04 0 0 10776

- Tirpákia érdekel. Szabolcs, Zemplén, Bács-Bodrog, a Felvidék, Abaúj (Kassa környéke), majd át valószínüleg Krakkó felé.

 

- Ha jól értem a katolikusból és a reformátusból csak a születési a.k-ek vannak fenn, de azok indexálva, kvázi kereshetőek. Nagyszerű! Tehát itt nem kell lapoznom,itt mindenre rá tudok keresni. ???

 

- Mi az, hogy elég sok record van fent? Egyébként ez tényleg nagyon jól használható, szinte csak ezt bújom. A képek miatt. Akkor arról mi a véleményed, hogy megtaláltam Kovalszki Antoninát index alapján - ez a nevem biztos - akihez Materko Hermant kellett volna találnom.

De nem igazán azt találtam, hanem Hieronimus Malirko-t, ami hangzásilag megegyezik Materko Hermannal. Ha viszont hozzáteszem, hogy a mostani Lengyelországból átköltözve a mostani Szlovákiába, az ott született gyerekeik anyakönyvezésénél gondolom nem tudták leírni a Hieronimus nevet, így hol leírták latinosítva, hol szlovákosítva, stb, és így valahol a Hieronimus ból Herman lett, akkormegkérdezem, hogy jó lehet-e az eszmefuttatásom, vagy csak nagyon meg akarom találni őket? És belemagyarázom ezeket...

 

Szóval, én keresek egy Materko Ágnest, aki 1882.01.24-én született, ami viszont, a gyerekek születésénél bediktált életkorokból sehogy nem jön ki, mert ha azokat veszem alapul, akkor 1884-1886-ban kellett volna szülessen. Ágnes egy szót sem beszélt magyarult, állítólag csak tótul, bár szerintem lengyelül, németül stb. Azt is tudom, hogy az anyja, Antonina szült egy  ALOYZIA MATIRKO nevű kislányt. Kérdés, hogy lehet-e Ágnes = Aloyzia-val????? Még akkor is, ha ez utóbbi 1879.ben született Plavnica-ban???????

Vélemény?