Ez egy érdekes kérdés.
Amikor én kétéve megvettem a passatom, a kollégámtól vettem át, ismert előélettel.
Mindent elmondott róla, többek között azt is, hogy Kollár Szabi írt rá egy nemgyenge progit.
Aztis említette (csak makkor még nem foglalkoztam vele) hogy időnként (ritkán) kirakja vészüzembe magát a kocsi, de gyújtás le, gújtás fel, és mehetek tovább..
Az első fél évben kb. fülig ért a szám, konrétan a gyári 132 lovas passatom olyant ment, de olyat, hogy nem volt ellenfél...
Lett először egy GEO pucolás, de a szétszedésnél megsérült a meleg oldal, és elkezdett szivárogni az olaj a turbóból.
Ezt azzal bosszulta meg a szekér, hogy szétesett a 2/A-n hazafelé a turbó... (a tengely akkorát kottyant, hogy meredt szemekkel nézték, hogy nem szívta fel a moci a motorolajat, és nem sült meg a blokkom)
Elvittem egy 16.-kerben működő Mókusbogárhoz, szépen megcsinázta, de szólt, hogy vegyek vissza a progiból, mert iszonyatosan túl van írva ehhez a turbóhoz képest a progi...
Persze hadd mondja csak, majd megunja, megint jártam így vele egy darabig, megint meghalt a turbóm...
Ekkor elballagtam Wizard-ékhoz, vettem egy garis kínai közepes elég jól felújított turbót 80 ropiért, és azzal a lendülettel visszaírattam Micar-al a progit. (normális szintre)
Azóta (kopp-kopp) megy a gép, pont múlt héten voltam egy szoftver finomításon, mert peszre a gyári szoft hülyére van biztosítva, és nagyon lomha úgy a szekér.
HA tartós teljesítény növekedést akarsz elérni, azt pénzbe kerül, de manapság ezt nem nagyon tudják megfizetni.
A gari megint jó kérdés, ha te átépítenél valamit, tegyük fel te vagy a tuning szaki, és azt mondaná az ügyfél, hogy kérem, erre vállaljon X év garit, akkor mit mondanál neki??
Egy átépített, a gyári értékektől messze többet tudó autóra hogy vállalsz garit???