skoumi Creative Commons License 2013.03.03 0 0 10767

10758-ra:

 

részben fedik csak egymást, mint JPmiaou írta, a szabolcsi anyakönyvek vannak részben feldolgozva és ezek feldolgozása folyik most is. Annyival egészíteném ki, hogy - nyilvánosan. Ugyanis az egyházi keresztelési anyakönyvek feldolgozása az Indexing projektben nem volt "meghirdetve", valakik, valahol csinálták, és egyszer csak felkerült. De mióta én vagy 2-3 éve regisztráltam az indexelésbe (ha idő hiányában nem is vagyok túl aktív), azóta nem találkoztam még velük...

 

@vörösvári 10764:

valószínűleg lesz majd további kör is (esketés, halálozás), de hogy mikor...?

 

@JPmiaou 10765:

sosem adnak infot a terveikről. Kérdésre sem. Sajnos...

 

@10766

Az indexelt rész a kereshető adatbázis. Beírod a nevet, és ha kell egyéb kiegészítő adatokat a megfelelő helyre a szűréshez. Nyilván, valamit tudnod kell arról, aki keresel (születési hely, szülők neve, kb. év), hogy be tudd azonosítani. De a találatok nem fognak neked mindenre választ adni, a levéltári kutatást egyelőre, amíg nem lesznek minden találat mellé képek is, nem tudja kiváltani.

Tehát otthonról, a székből még nem működik a dolog, de tud segíteni meggyorsítani, és adott esetben olcsóbbá tenni a munkát (pl. nem kell utazni távoli levéltárakba)

 

Ami a katonai kérdésedet illeti, ha vannak adataid, a Hadtörténeti Levéltár, vagy a bécsi Kriegsarchiv (ugyanaz a sógoroknál) talán tud segíteni. De ehhez minimum kell név, születési hely, év... hacsak nem valami ritka családneve volt...

 

Ja, és türelem. Sok-sok anyakönyvet nem találsz még meg online, és ez sokáig így is lesz még valószínűleg. Fokozatosan, folyamatosan töltik fel őket, de mint említettem korábban is, rajtuk kívül senki nem tudja, hogy mikor mivel bővítik a cuccot... Egyszer majd minden meglesz. Ha nincs türelmed kivárni, akkor lehet érdeklődni a kassai levéltárban pl. és ki lehet menni kutatni. Ez nyilván pénzbe fog kerülni (utazás, kint van valami díja az anyakönyvek kikérésének, esetleg szállás, stb.) de ez van :))

 

A családfakutatáshoz türelem kell, nagyon sok türelem... :)

 


Előzmény: Matirko1 (10766)