Törölt nick Creative Commons License 2013.02.26 0 0 38905

Az erdész-vadász-turista aranyháromszögről sok szó esett már, ebbe nem is kívánnék most belefolyni, sokkal inkább biztatnálak a túrázással kapcsolatban egy -két dologra pár linkkel és fotóval.
A 72 km-ről jutott eszembe: még ha jól emlékszem július 28-ig meg lett hosszabbítva a "Kéktúra 60" elnevezésű mozgalom, melynek lényege a 60 km megtétele 60 óra alatt, ami lássuk be nem egy eszeveszetten nagy kihívás, abszolút teljesíthető, és nagyon szép jelvény jár érte, az igazolólap pedig szabadon letölthető a Lokomotív honlapjáról.Számodra szerintem két túranap is elég lenne, és hátha megjönne a kedved a pecsételgetéshez.

  füzetek, pecsétek, jelvények...szerintem ne foszd meg magad tőlük, jó dolgok ezek, véleményem szerint a pecsételgetés rituáléja inkább hozzáad a túrához...a "Kéktúra 60" -as jelvény két nap alatt megszerezhető, postán is elküldik ha kell.Ők a kiírók:

www.lokomotiv.hu


Ha rám gondoltál a "kioktatás" szóval kapcsolatban akkor jelzem, nem ez volt a szándékom, sokkal inkább a negatív sztereotípiák cáfolata amelyek nem tesznek igazán jót egy a kéktúrát elkezdő turista lelkivilágának. Benned is ilyen gondolatokat ébresztettek amilyeneket, pedig sem a pecsételéssel, sem az útvonalkövetéssel, sem a kutyákkal azért annyira nagy gond nincsen a kéktúra során. Sőt még a kisebbségekkel sincs gond, sokkal inkább ébresztenek szánalmat az emberben mint félelmet.Az olvasott és hallott hírek miatt én is tartottam tőlük, egészen addig míg nem találkoztam az ominózus falvakban velük.

Nem tudom kiket olvastál eddig, Hörpölint ismered biztosan.És hadidokit?Vagy Pápics Péter Istvánt? Náluk sok jó és érdekes tapasztalatot olvashatsz a túráról!

www.hadidoki.ini.hu

 

www.kektura.eu

Előzmény: Törölt nick (38904)