alilo Creative Commons License 2013.02.23 0 0 436769

Nna. Forgatókönyvet így kell írni: módfelett:-) roma, igen erősen képi. Nem is kell celluloidra vinni (így oszt költségkímélő is). A kisdevi meg bizony úgy megijedt a gonosztól, hogy menten nagy betűvel írta, úgy, hogy Gonosz - mert a formátumokat tisztelni kell. Sőt, még azt is mondta: "sed libera nos a Malo" - és Frontsebészre gondolt. Meg még arra is - már nevetve a végén, - hogy: "Quod erat demonstrandum" (mert mikor kell, tud ám az latinul!, csak azért mert - devi).

 

Aztán totálkárosra rémült attól az ököllel a pofájába csapott magyar daltól..szegény! Szívesebben hallgatott volna grúz (nem)gregoriánt: aztat, hogy Bindis peria sopeli - Khelaptari - mert tudja, hogy a kaukázusi is arra gerjed, amikor estefelé készül devit fogni.

 

Rettenetes megrázkódtatásai lehettek a szegénynek. Ennyi magyar együtt, és ilyen mérges ahány csak van (de lesz még mérgesebb is!) - ezért nemcsak coup de grace (rendesen beszéljünk!: colpo di grazia), hanem még kárpótlást is érdemel. Veszünk neki kisvonatot? Mindig is azt szeretett volna, kis deviszentem...:-) 

Előzmény: Frontsebesz (436762)