ppapa Creative Commons License 2013.02.04 0 0 64805

Kedves topiktársak!

 

Van szerencsém tisztelettel tájékoztatni a topik érdemes közönségét, hogy az idei --  immáron a 10-ik, a TIZEDIK -- díszpolgártalálkozó lehetséges időpontjaként Húsvét után

 

április 5.,  illetve  április12.

 

lett kijelölve.

Hagyományaink szerint a Lics-család naptárában lefoglalt két időpont közül a friss díszpolgár választja ki a számára megfelelőt, ezért a találkozó pontos napja csak a városházi ünnepség után lesz tudott.

 

A találkozót március első felében hirdetjük meg, már akkor jelentkezhetnek azok, akiknek mindkét időpont megfelelő.

 

 

 

Néhány szóval -szokás szerint- vázolnám azoknak (aktualizálva az előző évit), akik korábban nem voltak ezeken a rendezvényeinken, illetve csak nemrég kapcsolódtak a topik életébe:

 

Hagyománnyá lett 2004 tavasza óta -- amikor is Garbóci Laci barátunk volt a díjazott --, hogy közös esti együttléttel ünnepeljük az adott évi díszpolgárt, a Lics család nagyvonalú vendéglátásának köszönhetően. Ez már a következő évben -- nagyfokú személyi átfedések okán -- a Klauzál Gábor Társasággal közös szervezésű rendezvénnyé vált, amikor is a kerület valamennyi díszpolgárát meghívjuk az ünneplésre és büszkén mondhatjuk, hogy a mi találkozónkon került sor arra a mondhatni történelmi pillanatra, hogy az összes élő díszpolgár együtt volt és nagy örömünkre jól érezte magát. És nem csak egyszer!

  

Ilyenkor először a pincét járhatják be, akik még nem voltak ott, majd a topik ősfőtulka, avagy főőstulka és a KGT elnöke köszönti az új díszpolgárt. Ez után az előző évi díjazott rövid beszédben átadja a "stafétabotot", majd a legfrissebb "vall" saját magáról, életéről, munkásságáról.

 

Aztán lelepleződik a tavalyi díszpolgár tablóképe a díszpolgárok falán.

 

A pohárköszöntők sorát mindig valami kisebb-nagyobb program követi, majd vetített képekkel az elmúlt év történései elevenítődnek meg.

 

Kellő hangulat elérése után akár még muzsika is felhangzik, ha úgy alakul a résztvevők köre.  (Korábban volt duda, tilinkó és tárogató is az avatottak kezében.)

  

Étel általában Lujza asszony fantasztikus pástétom mesterműve és körözöttje, illetve friss szlovák parenyica és bryndza, zöldség-savanyúság.  Ez évben talán ismét gombák is lesznek rántva, ha Titkár uramat sikerül rávenni a a budatétényi gombapincék ostromára. 

 

Bagett, kenyér, sajtos-túrós pogácsa és a nagy ünnepi szám bagettből formázva -- most a 10-es, mondom 10-es!!! -- a Müller pékségből valóan.

 

Az ital borpince lévén adja magát, plusz valami alkoholmentes, asványvíz.

 

És még a topik leánykái süteménykölteményei, ha alkotnak-hoznak, nagyon reméljük, hogy felhívó szavaink meghallgatásra találnak.

 

  

Az anyagiakról: önköltséges szervezés az ételre vonatkozóan (plusz az éves díszpolgártabló költsége), Licsék nagyvonalú hozzájárulásaként a többire nem kell, hogy gondunk legyen!

 

A kérdéseket újfent megelõzendõ: a pénzügyi rendezés az utókalkuláció alapján (várhatóan 1500-2000 Ft/fő) a helyszínen távozáskor, a titkári kasszánál!!! :)

 

 

A még részletesebben érdeklődők keressenek vissza a topikban a korábbiakra, vagy nézzék meg a KGT honlapján a jobboldali menüből a díszpolgáros összefoglalókat.