anegytech1 Creative Commons License 2013.01.31 0 0 120736

Cikkszám alapján is lehet rendelni, de háromnál több tömítés kell. Kell egy nagyobb gumigyűrű a kazán aljához, kell három darab pici tömítés az opv-hez és a mágnesszelephez, a gőzcsőhöz is kell, meg egy fejtömítést is lehet, bár SiD mondta, hogy az Expolygonos kicsit kemény, de én is itt vettem, bár még a régit használom, mert az is új volt.

Orosházáról mondjuk meg sem érné ezért eljönni idáig, mert a postaköltség olcsóbb, mint az utiköltség. :)
Számla megvan, leírom, én miket vettem:

- kartömítés 8,5mm: 13-017

- O gyűrű kazánhoz Gaggia: G707

- 3 db szilikon O gyűrű mágnesszelephez (opv-hez is ez kell): 10-138

- O gyűrű Viton: 2025/1

- felsőszűrő Gaggia: 13-013

- szilikoncső 5x8mm: 23-131

- Ascor vízkőtelenítő: 23-114

- Tersonet tisztítópor: 23-002

- vakszűrő 57mm: 10-106

Ha expolygon keresőjébe beírod a cikkszámokat, akkor kiadja a terméket.

Ez így összesen 5133 Ft, de ebből csak a tisztítószerek kerültek 3239-be, ez jó drága, de jó sok is van benne, bár talán olcsóbb szerekkel is ki lehet ezeket váltani, az Ascort pl citromsavval.

A Viton O gyűrű a gőzcső végén van, ahol a külső gőzcsőhöz csatlakozik (ha jól emlékszem). Ahol a gőzcső csatlakozik a kazánhoz, ott van egy O gyűrű, ami az idő folyamán kúp alakúvá formálódott, és én azt hittem, hogy ez eredetileg is ilyen, de természetesen ilyet nem találtak, ezért nem is vettem (később SiD szólt, hogy ez eredetileg egy normál o-gyűrű). Végül itthon találtam egy 14x3 mm-es (ha a külső méretet kell nézni, a belső átmérője 11x3mm) szilikon tömítőt, én ezzel pótoltam a régit (expolygonban talán ez lehet jó: 11-316).
Szilikoncsöveket én mind kicseréltem, mert nem nagy összeg. Felsőszűrő is csak 600 Ft körül van, lehet, azt is érdemes cserélni.

Namost a gőzgomb egy érdekes dolog, mert az nekem eltörött, de expolygonban nem találtak (fél órát keresgéltek szegények :D). Ha jól tudom, akkor viszont tudnak rendelni, ha szólsz nekik, hogy Gaggia Classic-hoz való gőzgomb szükséges. Az is lehet, hogy azóta már rendeltek ilyet. Ami biztos, hogy Momentiben van 3500 Ft-ért, én ezt nagyon drágállom. 

Huh, remélem sikerült segítenem, azt hiszem, leírtam mindent :). A szétszerelés amúgy nem nagy cucc, de a kábeleket tényleg érdemes úgy megjelölni, hogy később tudd, hogy hova kell visszadugni. Sok sikert hozzá!

Előzmény: darthdenes1 (120732)