thomas_the_tank Creative Commons License 2013.01.30 0 0 4791

Talán emlékeztek rá, pár hónapja én is írtam, hogy aranyeres problémáim vannak. Nem veszélyes, de évről-évre romik. Most már orvosilag is III. fokozatúnak diagnosztizálva. Az utóbbi 2 hónapom gyógyszeres kezeléssel telt (Detralex, vmi varázskúp, DoxiProct kenőcs), ami sajnos nem hozott semmilyen pozitív eredményt. Negatívat annyiban igen (bár ez lehet, hogy független az orvosságtól), hogy most már egy hónapja nem csak kifordul, de fáj is székelés után.

 

Szóval az orvos azt mondta, hogy szerinte már csak a műtét marad. Egy ideig még el lehet így húzni, ha nem nagyon kellemetlen, de szinte biztos hogy eljön az a pillanat amikor már "sürgősen" meg kell műteni. A gyűrűzést nem javasolta, azt mondta ebben stádiumban már nem segít. Egyébként 2007-ben volt már egyszer és azóta "visszajött" az aranyerem, tehát nekem sincs túl nagy bizodalmam benne.

 

Mivel ez tb-s rendelés volt ezért ő csak a hagyományos műtétet tudta felajánlani (amit helyben el is tudnak végezni), amiről rögtön el is mondta, hogy nagyon fájdalmas és az ember hetekre kiesik a munkából. Azt mondta, hogy ha meg tudom fizetni akkor mindenképpen vmi alternatív műtéti megoldást javasol. Ő Dr. Willner Pétert ajánlotta a Róbert magánklinikán és a Longo műtétet. Van esetleg valami tapasztalat az intézménnyel, orvossal és műtéti technikával kapcsolatban? Bár nem akarok az egészségemen ok nélkül spórolni, azért az itteni 165e forintos műtéti ár igen borsosnak tűnik. Szinte minden más helyen (ahol az ár ki volt írva) alacsonyabb összeget láttam aranyeres műtétre, bár az is igaz ezek nem Longo műtétek voltak (nem lézeres műtétre gondolok, az szóba sem jöhet). De úgy tűnik azért nem ez az egyetlen üdvözítő megoldás és ha jó 50-60e forinttal olcsóbb ...

 

Azt hiszem most meg fogok látogatni egy pár orvost, akiről valamilyen módon pozitívumot hallottam.