szoltan888 Creative Commons License 2013.01.19 0 0 952

Sziasztok!

A következő problémával fordulnék hozzátok:
3 hónapja egyetemi bajnokságban fociztam, amikor megsérült a bal térdem. Nem mentem el vele rögtön a balesetire, mert úgy éreztem, el fog múlni magától, bár lábra állni nem tudtam. Aztán másnap rosszabbodott a helyzet, a hatvani kórházban vizsgáltak meg (eredetileg vidéki vagyok, ezért ismerős doki), aki röntgen alapján térdrögzítő viselését javasolta, illetve január közepére kaptam a MÁV kórházba beutalót MR vizsgálatra. Azóta a lábam javulgatott, az enyhe duzzanat is pár nap alatt eltűnt. Persze nem volt tökéletes a térdem, de nem volt állandó fájdalmam, a térdvédőt elhagytam, busz utáni kocogás is ment. Aztán elérkezett az MR vizsgálat, gondoltam a jövő héten ennek tudatában már elkezdhetem a kisebb kocogásokat, hogy a tavaszi bajnokságra felkészítsem magam.

Az MR eredménye viszont kimutatta, hogy az elülső keresztszalagom teljesen el van szakadva, a két oldalszalagom közül az egyik részlegesen, a másik teljesen szakadt, a meniscusok ugyanez... Egyedül a hátsó keresztszalag ép.. (plusz közepes méretű fluidum a térdben, de ez már csak hab a tortán). Ez teljesen lesokkolt, hiszen nem gondoltam h ekkora lenne a baj, tudnék egyáltalán járni ilyen sérüléssel? Vasárnap megmutatjuk a dokinak a leletet, viszont nem szeretném ha ő folytatná a kezelésemet ezek után. Úgy gondolom h a műtét elkerülhetetlen (egyrészt rendbe kell rakni a meniscusokat, szalagokat artoszkópiával, plusz az elülső keresztszalagot is pótoltatni szeretném), de szeretném ha minél előbb sor kerülne rá, mert az egyetem 3 hét múlva kezdődik, és nem szeretnék sokat hiányozni a gyakorlatokról.

Szeretnék érdeklődni, hogy milyen térdspecialistákról vannak jó tapasztalataitok? Béres doktorról és magánklinikájáról eddig csak jókat olvastam, viszont félek h nem tudná vállalni ilyen rövid határidőre a műtétet (pláne ha még további vizsgálatok kellenek, és úgy olvastam h csak péntekenként rendel a szugló utcai rendelőjében). Van esetleg más, aki megbízható és viszonylag gyorsabban elérhető?

Valamint szerintetek a fentebb írt 2 műtét egyszerre elvégezhető, vagy mindenféleképpen kétszer kell majd műteni? Mennyi ideig kell feküdni majd utánuk kb?