DMA Creative Commons License 2013.01.15 0 0 123508

Sziasztok!

 

Leírom a teleregényt: hozott ember egy gépet (sulinetes!!! tehát öregecskedő). valami P4-es a CPU-t sajna nem néztem meg, most meg nincs itt, szóval az a rezsós fajta.

Kívánság az volt, hogy fel kéne tenni egy W7-est mert kipróbálná, de a fenn levő XP továbbra is maradjon. Hozott is egy original OEM W7 prof-ot.

Na semmi gond, gondoltam felrakom VirtualBox-ba és nézegetheti ha akarja. VB fel, indul a telepítés: eljut a frissítésekig és ott egy könnyű órácskát elálldogált, míg reseteltem a virtauális gépet. Biztos rossz napja volt, telepítés újraindít, máshol döglik. Ráadásul azt mondja a VBox, hogy nem tud írni a diszkre biztos elfogyott a hely. (kizárt 25GB-ot adtam neki). Nézem VB baromi lassú, de szépen fejemre olvassa, hogy nincs hardveres virualizáció, több magról ne is álmodjak. Irány a BIOS, tényleg nincs, nem csoda, hiszen mikor volt vége a sulinetnek? Valóságos kövület. De sebaj, kétfelé volt szedve a vinyó (75-75GB), ami volt a hátsón 3GB cucc átmásoltam az elsőre, ez az XP C:-je. W7 telepítő indít, frissítésnél döglik. Reset, szopóálarc föl.

XP indul, de eszement lassú, azt mondja ellenőrizni kéne az F: meghajtót (ez a hátsó partíció). Mondom ok, úgy a közepe táján elkezd bad sectorokat dobálni, de kazalszám. 

Megunom, reset, chkdsk nem elindít, XP nagy nehezen feláll. Nézem a "kezelés"-t: f: meghajtó típusa ismeretlen. Na gyorsformatot elindítottam, innentől az XP megint emberi sebességű. Vagyis könnyű ~4óra elvesztegetése után ugyanott vagyok mint voltam. Itt abbahagytam, elmentem haza. Ja még előtte próbaképp visszamásoltam a C:-ről mindet az F:-re, semmi gond nélül megtette, a lemez valószínűleg mégis csak jó. Holnap futtatok rajta egy alaposabb formatot, hátha...

 

Szerintetek létezik olyan, hogy erre nem megy fel a W7?

Előzmény: Gorcsev (123504)