ax2012 Creative Commons License 2013.01.11 0 0 38295

F.2. Fogalom meghatározások: ) 83-84.pont
Igaz, csak netről van meg, ha azóta módosultak akkor elnézésedet kérem!
Továbbra is ebből idézek:
1." A mozdonyok mennyisége

385.Vonattovábbításra általában egy vonómozdonyt kell alkalmazni. Ha azonban egy vonómozdony teljesítőképessége a vonat továbbítására nem elég: egy vonatnál legfeljebb 1 vonó, 1 előfogat és 1 toló mozdonyt szabad alkalmazni."
Következtetés: tolómozdony alkalmazására akkor kerülhetne sor, ha a vonat elején lévő "mozdonynak minősülő" motorvonat vonóereje nem elég.
Leeresztett áramszedővel az mxa vonóereje zérus lehet, hiszen a vezetékről kapná a szuflát, tehát már nem teljesül a feltétel.
Bizonyíték:

" 750. Toló mozdonyt akkor kell alkalmazni, ha a vonat elején alkalmazott mozdony vagy mozdonyok vonóereje nem elégséges a vonat továbbításához."
----

2. " A mozdonyok alkalmazása

386. A mozdonyt a vonat elejére kell állítani................"

387. Attól a szabálytól, hogy a vonat mozdonya elől legyen, a szolgálati felsőbbség külön engedélye nélkül csak az alábbi esetekben szabad eltérni:

c) tolt vonatnál."
Még egy bizonyíték, hiszen kerepesen sem a vonat elejére állították a mozdonyt, hanem ez alapján a végére..
----

3. Bevezetted a segélyvonat fogalmát:
"771. Segélyvonat kérés

Ha a mozdony, vagy a motorvonat üzemképtelenné válik, vagy a járművezető valamely oknál fogva szolgálatát nem képes ellátni és ilyen szolgálatra felhatalmazott személy nem áll rendelkezésre, segélymozdonyt, illetve segélyvonatot kell kérni."
Nem hiszem hogy üzemképtelen lett volna bármi is.. Innentől fogva meg mindegy, hogy nem kell tolt vonatnak minősíteni ha előlről fékeznek, mert ez is ebbe a témakörbe tartozik, és ez a helyzet nem állt fenn.
----
Tehát az ismertetettek alapján én úgy vélem, kerepes mogyi között ez egy tolt vonat volt, ami legföljebb 15km/H sebességgel közlekedhet, tehát a 7km távot kb 20+ p alatt tette meg (tehette volna meg?)
De ha ez nem így van, ahogy fentebb részleteztem akkor sajnálom, én csak egy vasútbarát vagyok! Nem szeretnélek kioktatni a saját utasításaidból! Eszemben sincs, és én mindent elhiszek neked amit mondasz! Csak összeollóztam ezt-azt!

 

Előzmény: zlaci88 (38291)