ab69 Creative Commons License 2013.01.06 0 0 4330
1. tegyen kozze terveket

 

Mint tudjuk, ezek egyedi tervezesu eszkozok, megis mi alapjan kene meretezni ezeket a terveket? Egyebkent kis szorgalommal lehet talalni terveket szep szammal. Ez eddig kozzetett tervek utoelete nagyreszt kimerult az eszetlen masolgatasban, nem alakitotottak az adott hely felteteleihez, nem vettek figyelembe az olyan valtozasokat ami pl. falhoz epites, vagy sarokba beszoritas stb....csak hogy gyakori megtortent eseteket emlitsek es akkor meg nem is beszeltem a sok esetben gyalazatos kivitelezeskrol, buheralasokrol dilattacio kihagyasa meg meg ki tudja milyen elcsellozasokrol.

Szamos peldat talalsz ezen a forumon, ha visszaolvasol.

 

Ezert, vazlatnal tobbet szerintem nem szabad kozzetenni,az meg megvolt, a konkret tervekkel egy lelkes amator amugy sem tud mit kezdeni, masolgat eszetlenul amivel tobb kart okoz mint hasznot. Mert ahhoz mar nem veszik a faradsagot, hogy megszerezzek a megfelelo hatterinformaciot.

 

Aztan, megis kitol varjuk el, hogy kozzetegye a terveket? Az aki kemeny penzeket, idot (nem egy hetet) energiat forditott a tanulasra, estleg meg tobb ezer kilometert is utazott a tudas megszerzeseert, aztan most meg a szabad idejeben, vatikani valutaert, csak ugy mindenkinek kezdjen el terveket rajzolgatni? Egy reszletes terv elkeszitese, szinten nem kis munka, tapasztalatbol tudom. De gyanitom egy szemelyre szabott tervnek megint nem igazan akarodzana megfizetni az arat. Csernov mesternel ha jol emlekszem ez 500 dollar korul van.

 

Szoval valaki fektessen be, szenvedjen meg a tudas megszerzeseert, aztan utana meg erezze kotelessegenek a jotekonykodast azok fele akik a kisujjukat sem mozditottak erte, ill. feljonnek a forumra rajzot kerni, aztan az alapjan meg jol elb....ak, ahogy az elobb vazoltam. Ja es termeszetesen a rajz keszitoje lesz a hulye, meg a kalyha a sz...r, mindenki mas meg nagyon okos es ugyes.

 

Rajzokat igen gyakran lelkes amatorok tesznek kozze, mint peldaul itt is nemreg. Hasonlit ugyan valamire, csak epp ahhoz nincs sok koze, amire hasonlitani szeretne.


 2.minden funckionális részt elemezzen és indokoljon, mérésekkel bizonyítson

 

Ha mar itt tartunk, az emlitett rajzra pl. senki nem csapott ra, nagyszeruen lehetne elemezni a funkcionalis reszeket, ugy tunik megsem erdekelt senkit, anno volt ra probalkozas a forum eleteben, de eleg hamar elnyomta a barkacsolas zaja, meg konkretumokat akarunk, meg minek ez a sok folosleges elmeleti marhasag, fotot adjatok meg rajzot, a tobbi meg a francot sem erdekli.

Ez is megvolt, meg lett volna aztan idovel rajott akit erintett hogy minek koptassa feleslegesen a szajat.

Apropo meres, a jelek szerint ez is felesleges, pont te vagy ra az egyik nagyszeru pelda. Azok a meresek amik nem felelnek meg a te elkepzeleseidnek, azok termeszetesen mindjart hiteletelenek lesznek, mi viszont neked mindent higyjunk el.:D Ilyen figuraknak meg bizonygasson az akinek ket anyja van.

 

 3. építsen fel referencia helyeket, nyilvános helyen (vendéglő stb.)

 

Akad, meg kene keresni, fel kene venni a kapcsolatot a tulajjal az epitovel, csak keresni kell, ha kevesen is de voltak akik megtettek, a tobbseg viszont nem. Mert ugye ez is ido faradsag utazas stb.. es neki csak egy olcso kalyha kell amit jol osszebarkacsolat, vagy epp annyira okos hogy erre neki nincs szuksege, meg kulonben is tudja o hogy mi a tuti, nehogy mar masok mondjak meg. Amugy meg azt sem artani ilyen helyzetben kideriteni, hogy mi miert ugy epult azon a kalyhan es nala hogy lenne jo, tehat onmagaban ez sem eleg ehhez is tanulni kellene.

 

 

4. szervezen ismeretterjesztést

 

 

Ez a forum is annak indult...

De van olyan is aki szervez mast, nem kell sokat visszaolvasni, van komoly erdeklodes az itt forumozok reszerol?

 

Itt mar tobben az unasig hajtogattak, ha valaki sajat maganak akar kalyhat epiteni, legalabb egy ilyen kozos szeanszra menjen el. Igen mar azt is meg kell nezni, ki szervez effele ismeretterjeszteseket.

Amugy szinten nemreg be lett linkelve egy eloadas videoja is, nagyon sok olyan kerdesre benne van a valasz, amin most ujfent megy a tiprodas, biztos sokan megneztek...

 

De azert a lo masik oldalara se kell atesni, egy elodas vagy kalyhaepito szeansz utan senki nem lesz mester meg fejlesztoszakember, csak a tevhitek elkerulese erdekeben. Amikor azt hiszi az ember, hogy mar kezdi erteni a dolgokat akkor jon ra , hogy van meg boven tanulnivaloja...

 

Persze igeretesebben indult ez a forum, csakhat a tapasztalat, mindig van mit tanulni...

Ugy tunik az nem mukodik nalunk, hogy egy forum szakmai is legyen meg nyilvanos is. Ugy tunik kellene egy zartkoru szakmai forum, ahol normalis hangnemben a szakmai ismereteket tiszteletben tartva menne a diskurzus, bar lehet, hogy tul optimista vagyok. Meg lenne egy masik, a csodavaroknak, zsenialis barkacsoloknak, melegvizfeltalaloknak, bolcsek kovet keresoknek... ez az utobbi mar ugy tunik megvan:D

 

Előzmény: Törölt nick (4327)