Rászid-lob Creative Commons License 2012.12.23 0 0 2745

Örülök, hogy sikerlt szép kenyeret sütni. Az első sikerélmény a legfontosabb. A gép ilyenkor bizonyítja be a tulajdonosának, hogy megérte megvenni.

Jöhetnek a kísérletezések más kenyértípusokkal.

 

Szerintem ne szerezz be üstöt előre. Ha most kapni, akkor később is lehet majd.

A szegecselés leműtése necces, mert sérül az üst bevonata, és persze ez a vékony alumínium üst össze-vissza deformálódhat.

Ugyanaz a szegecs már nem tud visszamenni, az újon meg biztos nem lesz bevonat.

 

Ha hosszútávon bejön a kenyérsütés otthon, akkor meghibásodás után úgyis új kenyérsütőt veszel, és több pénzt fogsz kiadni rá, jöhet egy márkásabb.

 

Az üst két gyenge pontja az üst bevonata és a szimmering.

A bevonattal túl sokat nem tudsz tenni, előbb-utóbb karcolódik, kopik.

A szimmeringet meg lehet óvni. Vagy kimosod az üstöt minden sütés előtt különös tekintettel a szimmering mellett, vagy a folyadékot öntöd először az üstbe, ami feláztatja a tengelyelyre sült kenyértésztát.

 

A szimmering legnagyobb ellensége a tengelyre sült kenyértészta, ami rendesen koptatja.

A másik a hőhatás, de előbb kopik el, mint a hőtől tönkremegy.

Előzmény: stellaz4 (2744)