archlinux Creative Commons License 2012.12.21 0 0 17244

Egy 18 éves Volánbuszos Scania alvázra épített, Sütrak klímával, Vogelsitze üléssel, hőszigetelt üveggel épített 395-ös klasszisokkal kényelmesebb, kulturáltabb kocsi, mint pl. a pár napja itt is tárgyalt Tiszás HXG-s E95-ösök.

 

Ez nem nagy mutatvány, mivel a HXG-k gyakorlatilag alkalmatlanok távolsági közlekedésre. (Ahhoz képest a HHY-ok is a luxuskategóriájúak, és a legtöbb távolsági kivitelű C56 is.) Amióta olvasom ezt a fórumot, elmondtuk ezt itt már legalább öten, meg valószínűleg más csatornákon is kap erről a cég visszajelzéseket, de gondolom a HXG-k vezénylésének hátterében irracionális érzelmi okok (megszokás, dac, ragaszkodás egy korábbi elhibázott döntéshez stb.) állnak, mert nehezen tudom elképzelni, hogy létezik az az üzemeltetési előny, ami ezt indokolja. A volánon kívül meg úgy látszik más nem tesz/tehet semmit (szóval örüljünk, hogy nem MAN SL 223-at szottyan kedve valakinek ott járatni)...

 

Mindenesetre én értelmi vagy érzelmi alapon addig a Zalával fogok járni a zalaegerszegi vonalon, amíg a HXG-t kifoghatom a Tisza részéről. Valószínűleg nem az én 350 km-es jegyemből befolyó bevétel elmaradása fogja romba dönteni a céget, csak mondtam.

Előzmény: setra415HD (17237)