a3oli Creative Commons License 2012.12.18 0 0 5579

Tisztelt Uram!

 

Én is el szoktam ismerni a mások által alkotott dolgok hasznosságát, minőségét, értékességét, de engedje meg, hogy az 5575 sz.hozzászólásban bemutatott mechanikus géppel kapcsolatban csupán jó szándékból felhívjam szives figyelmét, amelyet a hasonló típusú gépekre vonatkozóan már a 4622.sz. hozzászólásomban is megtettem.

Idézem ezen hozzászólás egy részét: 

 

"Tulajdonképpen nem Neked szól a válasz, bár Te vetetted fel a kérdést.  Megnéztem töviről hegyire az általad ajánlott linket, ill. az ott megvételre ill. legyártásra ajánlott papírbrikett  gyártó gépet. Amit most írok nem az eladó ellen és nem ellenpropagandaként szól, csak ismereteim és lelkiismeretem azt diktálja, hogy felhívjam figyelmeteket néhány dologra és ne javasoljam a megvételét vagy a lemásolását. Az eladó dolga, hogy mit kockáztat, de olyat nem gyárthatna, amivel mások testi épségét veszélyeztetheti.

A brutál méretű gép lehet, hogy gyorsan és jól elkészít 10 db. papírtéglát egyszerre 20 tonna nyomással, de nem tudom feltűnt-e valakinek, hogy aki a gépen dolgozik a szeme és feje magasságában 4 db. húzórugó időzített bombaként van elhelyezve.  Ha az általam saccolt 20 cm-es feszítése megtörténik, egy rugószakadás esetén kiszámíthatatlan életveszélyes, maradandó sérülés történhet. A rugó megfogása sem a legbiztonságosabb, váratlan esemény során kipattanhat a csavarfejből. A 20 tonna nyomást adó prés oldalán, ha kinagyítjuk figyelmeztetés, hogy csak ettől kevesebb súly megemelésére szabad használni. De itt mi a korlát?????  Nyomd amíg csak bírod, hátha nem törik el semmi, vagy nem fordul ki az emelő a rögzítetlen helyéről és nem csinál lábszártörést??????

Szóval ezek a gondolatok ébredtek bennem és osztom meg Veletek és csupán jó szándékkal, még akkor is, ha valaki érdekeit sértheti."

 

Ennek ellenére mindenkinek saját joga, hogy mit tesz, veszélyezteti önmagát, a bámészkodó gyerekét. unokáját, stb. 

 

Emellett a megfontolandó gondolatokhoz csatolva minden kedves fórumozónak kívánok békés, boldog karácsonyt, örömökben, egészségben teli boldog újévet!

Előzmény: bódottá' (5576)