csokimoly Creative Commons License 2012.12.17 0 0 8543

Nem tudom, hogy segítek-e, de azért leírom én hogy tudtam kijelentkezni Magyarországon a Tb-ből. Mivel mindenfélét hall az ember, ahogy Te is írtad fogalmam sem volt először, hogy mit csináljak, írtam egy e-mailt a Försäkringskassa-nak, hogy nem tudok kijelentkezni a magyar eü-ből és szeretném ha küldenének egy igazolást, amit aztán Magyaro-ra továbbküldhetek. És küldtek egy szuper, pecsétes, többnyelvű igazolólapot, amin rajta van mióta vagyok biztosított Svédországban!

Aztán kitöltöttem a kijelentkezéshez szükséges magyar nyomtatványt és mellékeltem a svéd igazolást, amit itt kértem a Försäkringskassa-tól. Azt hittem ezzel minden ok lesz.

Aztán persze jött az Apeh-tól a felszólítás kb 1 év múlva, hogy van mittudoménmennyi tb-elmaradásom és ejnye-bejnye, fizessem ki. Én meg írtam egy e-mail az oep-nek, és leírtam, hogy kijelentkeztem a magyar tb-ből, még igazolást is küldtem a külföldi biztosítottságomról mégis kaptam az apeh-tól egy kedves levelet.

Egy nőci egy napon belül válaszolt az oep-től, hogy elnézésemet kéri, és azonnal informálja az apeh-ot, mert látja, hogy valóban kijelentkeztem. Ennyi volt.

Előzmény: Szpidi67 (8536)