42tibcsi Creative Commons License 2012.12.16 0 0 42112

A Laddomat cég megadja a maximális törések és távolság számát, na ez most a nagy dilemma számomra mert tavasszal át akarom soros ra kötni a két puffert.

Részben egyet értek a linkel de a hurok nálam nem jött be, pedig van vagy 2m esés.

A HMV bekötését is máskép csináltam, az természetes a meleget fentről veszem ki de a visszatérőjét nem alulra tettem hanem a tartály 2/3 ára kötőttem. Ez azért van mert a visszatérő és az előre menő közt minimális a hő kölömbség még I-es szív. fokozaton is. Ha alulra kötöm biztos felkavarja a rétegződést (pedig a leg kisebb grunfost).

Érdekes a puffer bekötése, (kazán előre menő) más mint az ismert szakszeres és más mint az enyém. Nálam a kazán nem a leg tetejére megy hanem kicsivel lejjebb, a fűtés előre menőt viszont a leg tetejéről veszem ki. Most azt lehet vitatni, hogy ha teljesen lehűlt a puffer (ami ritkán fordult elő) nem áll azonnal rendelkezésre meleg víz. A begyújtást követően már kb 10-15perc után már nyomja a meleget a kazán mivel a cső felfelé kunkorodik. Ha sokak által használt T elosztó lenne akkor sem menne hamarább hisz a kazán védő nem engedi egy darabig.

Előzmény: ganjapower (42110)