BZoltan Creative Commons License 2012.12.11 0 0 13126

Tényleg nem akarok vitatkozni erről, mert pontosan tudom, hogy nonszensz ebben a témában konszenzusra jutni.

 

Ha nem muszáj, nem kényszer akkor nem pakolok a saját szervezetembe önként és dalolva mérgező vegyszereket... vagyis rézgálicot sem innék, még kis dózisban sem

 

Ha egy borom fingszagú lesz és ez nem kezelhető vegyszerek nélkül akkor az a bor nem bor.   Én egyébként a növényvédelemmel is így vagyok... ha brutális mennyiségű felszívódó fungiciddel kellene megküldenünk a szőlőt azért, hogy legyen borunk akkor inkább ne legyen borunk.  Mert bort nem _KELL_ minden évben, minden szőlőből csinálni... szerintem bort készíteni egy lehetőség. 100-150 éve ezt még elfogadta (és nem is volt olyan profi a vegyipar) mindenki és volt is elképesztő ingadozás az egyes évjáratok mennyiségében.

 

Manapság meg fel vagyunk háborodva ha nem jön le mililiterre és ízre évről évre ugyanaz a bor... 

 

Előzmény: GENOM_66 (13125)