balazsh Creative Commons License 2012.11.30 0 0 2005

Sziasztok!

 

Elmesélem én is a történetem, ha már ennyit olvastlak benneteket.

 

- Augusztusban szokásos évenkénti tüdöszűrés.

- Szeptemberben jön egy levél, hogy menjek a tüdőgondozóba, saját érdekemben .....

- Tüdőgondozóban újab RTG, doktornő mutatja, hogy mi a bibi. Kb. tojás nagyságú éles fehér folt az egyik oldalon, a másikon pedig nagyobb elmosódott. Nem mondott semmit, mert "semmi nem biztos". Menjek CT-re. Időpontot ott egyből kért, 3 hét múlva mehetek.

- CT-ig 7 kg-ot fogytam, mivel olyan "nyugodt" voltam.

- CT lelet: mindkét oldalon szimatrikuan, 7-14 mm-es nyirokcsomók, ..... --> sarcoidosis gyanú.

- Vissza tüdőgondozóba, ekkor elhangzik ott is, hogy sarcoidosis, de nem 100%, ezért javasolja, hogy menjek el bronhoscopiára a Korányiba. Időpontot 10.17-re kértek is.

- Megnyugodtam, hogy nincs nagy baj, magától is gyógyulhat.

- 10.17. reggel bementem a korányiba. Vérvétel, légzésfunkció, RTG. Majd beköltözök a korterembe. Egyszercsak jön az orvos, hogy menjek haza, mert csak 26-ra van időpont a tükrözésre. (ez kérem Magyarország. Szakorvos beutal tükrözésre, lebeszéli az időpontot, majd a korház akkor foglal időpontot a legszükségesebb vizsgálatra, mikor megjelenek, persze az csak sokára van.....) Midegy, 26-a úgy sem jó, mert 27-én repülök Barcelonaba. Megállapodtunk, hogy 11.05-én bemegyek, 6-án megcsinálják.

- 11.05-én reggel megyek, beköltözök. Aznap semmi nem történt, csak beszéltem az orvossal. Másnap reggel UH vizsgálat, majd 11-kor jön a tükrözés. Rossz volt, de túl lehetett érni. A leleten látszik, hogy a nyirokcsomók alkalmatlanok a vak biopsziára. Az orvos mondja, hogy így nem sok (3-5%) esély van arra, hogy 100%-ra kimondják, hogy mi a betegségem. Vízionálja a műtéti úton való mintavételet. Ekkor már elkezdtem ellenkezni, hogy azt már nem szeretném. Megállapodunk, hogy majd az 1 hét utáni lelet alapján döntünk. Még aznap este, mivel nem volt semmi panasz, láz hazajöttem.

- 1 hét múlva visszamentem az eredményért. Szerencsém volt! Sikerült kimutatni, hogy sarcoidosisom van. Kérésemre megállapodtunk, hogy egyenlőre ne legyen gyógyszeres kezelés és hogy január 10-én megyek CT kontrollra.

- Ezek után elvittem a leleteket a beutaló orvosnak. Ő lőtt még egy RTG felvételt, mivel már 1 hónapja nem készült rólam. :)  Utólag azt mondom szerencsére, mert a két képet egymás mellé téve látszik a változás. Az éles tojás nagyságú folt megy össze és halványodik, a másik oldali már alig látszik. Azt mondja, hogy ha csak ennyi lett volna augusztusban is, lehet, hogy ki sem vesznek.

 

Szóval én nagyon bizakodva várom a januári kontrollt.

Amitől gyógyulok az a következő, naponta:

- 1x750 mg bio C vitamin, 

- 2x 20 csepp Béres csepp

- 2x1 B komplex vitamin

- 1x1000 mg halolaj kapszula (omega-3)

 

Ami érdekes, hogy nekem soha nem volt semmi tünetem, vagy csak nem tudtam, hogy az a tünet.

 

Kívánok mindenkinek mielöbbi gyógyulást!!