ezt én értem, de a 2 és mostmar 4 teszt kép igen jol árulkodik .
az hogy filmeshez mennyire hasonlit egy dolog
de hogy egymashoz képest van iylen eltérés az már azert a pofatlansag hatarait surolja.
most csinaltam egy iso 6400 tesztet 5d + 7d vel
ezonos expoidőkkel csinaltam a képeket és az 5d képét felhuztam +1 re a konverterben, zajt nem szürtem.
az eredmény ujbol ugyan az: 5d képe vilagosabb, helyesebebn exponalt, 7d meg maszatol pedig a nagyobb targytav miatt nagyobb a dof is.
7d s képet megcsinaltam 10 percel az első képpár utan mert azt hittem hogy rossz a fókusz de nem, az a helyesen fokuszalt 7d s kép, a kontrasztja ugy leesik a zaj miatt hogy egy mosostt fos az egész iso 6400 on.
mig a 6400 ra felhuzott 5d kép stabilan tartja a szineket és ugy ahogy még az éleséget is.
iso 6400 100% cropok. :
--------- 5d -------------------------------- 7d --------
------------
------------ 
------------ 
------------ 
------------ 
------------ 
mondhat itt nekem bárki bármit, a régi 5d ben nyers erő van mint valami orosz terepjaroban, vagy
kalasnyikovban.a 7d iso 6400 a nesze semmi fogd meg jol, lekem legalabbis ugy tunik.
a 7d magas ison szarbol akar várat épiteni, fakó szinek, taknyolás, előbbi pl átméretezéssel sem javul, sárgába kezd elhajlani a képe mint anno a d700 as nikonnak magas ison.diffrakciós hiba jeleit is nagyon erősen viseli a 7d képe, aminek ugyan a zajhoz ninc sköze de a zaj + a difi egyutt irtó ronda.
mingya felteszem az exifes képeket is.
tanulság: ahol kevés fény van oda nem a 7d t viszem hanem a régi 5 öst.
a teszt hiteles, rawot is bárkinek adok.