vikiviki Creative Commons License 2012.11.20 0 0 56986

Nekem eddig terhesen (!!!) is simán terheltettek az előző terheléses után egy hónappal, hogy lássák, mennyire hat a diéta, kell-e inzulin vagy nem. Nekem azt mondta a doki, hogy kb. olyan, mintha megennék egy tábla csokit egy ültő helyemben: ha előtte egy hónapig jól diétáztam és nem megy fel az egekbe a cukor, akkor nem terheli meg annyira a szervezetet. Vagyis még mindig inkább ez, minthogy folyamatosan magas legyen a cukor (és az inzulin). 

Barátnőm is valami ilyesmit mondott, hogy ha fel vannak töltve a glikogén vagy mi a bánatom raktárak, tehát az ember nem pörgeti folyamatosan a hasnyálmirigyét, akkor nem megterhelő annyira a terheléses sem, míg ha épp üresek azok a valamilyen raktárak, mert mondjuk sűrűn eszünk gyors CH-ot, akkor meg de, felmegy a francba. Hogy ezek milyen raktárak, meg mi közük az inzulinhoz, azt nem értem, de tény, hogy egy hónap rendes diéta után a terhelt lement 7,6-ról 5,6-ra, ami eléggé azt mutatja, hogy 1. használ a diéta, nem kicsit, 2. tényleg vannak vmi raktárak valahol, amik asszem az inzulinhoz szükséges bármit raktározzák? Vagy glikogént? Valaki segítsen, aki ért ehhez:)

 

Azt hiszem, nem vagyok túl tudományos:) Mindegy, anno engem is terheltek simán többször egymás után terhesen is, mert állítólag a gyereknek sokkal-sokkal rosszabb lett volna a folyamatos magas cukor, mint az a plusz egy terhelés. Ez alapján simán lehet, hogy gyerek nélkül is sokkal veszélyesebb a folyamatosan magas inzulinszint, mintha néha túlórázik a hasnyálmirigy...

Előzmény: Zemanek (56980)