Onogur Creative Commons License 2012.11.20 0 0 10455

Köszi az infókat.

 

A Várday család egy jó ideig nem bontotta meg a birtokot. Mindig az arra legrátermettebb fiú vihette tovább. Persze lehet, hogy a geneológiai leírások nem pontosak a gyermekek születési sorrendjével kapcsolatosan, de nekem az tűnt fel, hogy nem mindig az elsőszülött volt a késöbbi örökös, aki a birtok dolgait tovább vitte. Ennek ellenére, a többi közvetlenebb családtag is részesült a birtok jövedelmeiből. Másrész a 'fiútöbblet'-et itt-ott 'helyezték el', papi, katonai pálya ill. a királyi udvarban valami magasabb pozíció. Épp egy ilyen oldalági személy után nyomozok. Pontosabban ezen személy háza a fő célpontom, de azt szeretném minnél pontosabban kideríteni, hogy 1500-ban milyen családtagok élhettek vele együtt a településen. Nem volt az öröklő ág része, de egy önálló házat kapott, mely még most is létezik alaposan átalakítva és megtoldva.

 

Gyanítom, hogy ilyen szempontból, a tervezett mélységben nem szokták sokszor feldolgozni a családfákat. Már csak azért sem, mivel viszafelé haladva az időben egyre gyérebb az adatsűrűség. Így valamennyire magamnak kell kidolgozni a módszert.

 

---

Mivel csak te reagáltál ill. egyre személyesebb lenne a téma, ezért ha megfelel, magánban kellene folytatni a diskurzust. Ha megfelel, akkor küldj egy e-mailt!

Előzmény: Prelleg (10454)