htibor Creative Commons License 2012.11.18 0 0 16482

Miután Szfvár helyi téma lement, ketyeg az óra Dunaújvors helyi témában is.

Pénteken Közgyűlés volt, és az alábbi cikk és kapcsolódó előterjesztési anyagokat érdemes figyelni és megállapítani, hogy "bevett sémán ne változtass" elv folytatódik.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cikk:

Dunaújváros - A jövő évi költségvetési koncepció készítéséhez gyűjtik az anyagokat a városházán dolgozó pénzügyi szakemberek. A tervezetet december közepéig kell tárgyalnia a közgyűlésnek.

 

http://dh-online.hu/cimlapon/20121116_buszkozlekedes_dunaujvaros

"A Volánnal kapcsolatban a közszolgáltatási szerződés meghosszabbításáról és a   bevételekkel nem fedezett költségek megfizetéséről döntöttek a képviselők. Egyetértettek a Volán által összeállított megállapodástervezettel, amely alapján a város  meghatározott ütemezésben fizeti meg a 2006 és 2012 között felhalmazódott 464 millió forintot a buszos cégnek."

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Javaslat állásfoglalás kialakítására az Alba Volán Zrt. által kért ellentételezés összegének megfizetéséről szóló megállapodás tárgyában:
http://www.dunaujvaros.hu/system/files/dokumentumok/kozgyulesek/121115/21_121115.doc

 

"A napirendi pont rövid tartalma: Az Alba Volán Zrt. összességében mintegy 464.000.000,- Ft forint bevételekkel nem fedezett költség megfizetését kéri az önkormányzattól a 2006-2012. évekre vonatkozóan, de ennek csaknem felét az Alba Volán Zrt. elengedné. Az ellentételezés kért összegének megfizetésére vonatkozó megállapodás tervezetét az Alba Volán Zrt. megküldte az önkormányzat részére."

 

"A táblázatból megállapítható, hogy a 2006-2011. évekre az Alba Volán Zrt. ellentételezési igénye összesen 317.216 E Ft, a 2012. évre várható ellentételezési igény megjelölt összege 147.097 E Ft, annak figyelembevételével, hogy ez évre 102.000 E Ft összeg ellentételezési előlegként történő megfizetésére a közgyűlés kötelezettséget vállalt."

 

"A megállapodás-tervezet leglényegesebb eleme a 8. pont. A tervezet szerint az önkormányzat a megállapodás aláírását követő 5 munkanapon belül megfizet az Alba Volán Zrt. részére – a megállapodás-tervezet 4. f) pontjában rögzített, de abból 2012. novemberig meg nem fizetett 32.991.750,- Ft összeget, majd ezt követően az Alba Volán Zrt. négy éves kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosítana a fennmaradó 232.000 E Ft összegre úgy, hogy 2013-2016.években minden év március 20-ig megfizet 58.000 E Ft-ot az Alba Volán Zrt. részére."

 

"Rögzíthető, hogy amennyiben a közgyűlés a megállapodás megkötését a tervezet alapján támogatja, az Alba Volán Zrt. az érvényesíteni kívánt követelésének csaknem felét elengedi."

 

"A megállapodás-tervezetek 9. pontja szerint az önkormányzat teljesítése esetén az Alba Volán Zrt. a 2006-2012. évekre vonatkozóan további követelést nem érvényesít az önkormányzattal szemben."

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Javaslat állásfoglalás kialakítására az Alba Volán Zrt-vel megkötött közszolgáltatási szerződés meghosszabbítása tárgyában

http://www.dunaujvaros.hu/system/files/dokumentumok/kozgyulesek/121115/22_121115.doc

 

Ezt mindenki szépen végigolvassa magának, csak néhány érdekes adat, mondatot emelnék ki ide, ami más topicokban megjelenik, mint kérdéses adat.

 

"A szerződéstervezet 3. pontja a hatályos szerződés 7.1. pontjának második mondatát módosítaná azzal, hogy az Alba Volán Zrt. a járműállomány összetételét a fennálló gazdálkodási lehetőségeinek megfelelően biztosítaná. E rendelkezés alapján azonban az Alba Volán Zrt. lényegében egyedül határozhatná meg a szolgáltatás minőségi feltételeit."

 

"A javaslat számos újdonsággal bír, melynek lényege az, hogy a közszolgáltatási szerződés meghatározza azt, hogy az Alba Volán Zrt. a kilométerben meghatározott futásteljesítmény alapján rögzíteni kívánja a részére havonta utólag, számla alapján az önkormányzat részéről megfizetendő elszámolási (pontosabban: ellentételezési) előleg összegét (528,40,- Ft + ÁFA), és ennek az összegnek a változását tartalmazó mechanizmusát képletekben rögzítetten. Az elszámolási előleg összegének meghatározásakor az Alba Volán Zrt. az összes üzemi szintű költséget vette alapul a 2012. év 1-6. hónapjai tényadatainak figyelembevételével"

 

"...a 2012. június havi 314,942,- Ft/liter üzemanyagár lenne"

 

"Az Alba Volán Zrt. tulajdonosi jogkört gyakorló szerve tehát a közszolgáltatási szerződés meghosszabbításának feltételéül szabta a veszteségtérítés rendezését, anélkül a közszolgáltatási szerződés 2012. december 31. napján megszűnik."

 

 

A jegyzőkönyvek természetesen még nem elérhetőek/publikusak az Önkormányzat honlapján. Kb. 1-2 hét.