snapszmester
2012.11.11
|
|
0 0
79245
|
Régebben megjelent hozzászólás. Ez az eszköz a hosszabb állás után az első főzés kék pálinkáját, vagy a már kész, de kék pálinkát javítja. A granulátum optimális használatának szigorú szabályai vannak, ezeket be kell tartani. A granulátumot átlátszó csőbe kell tölteni úgy hogy a magassága legalább 10 cm legyen. A cső alját pamut vagy szeszálló műanyag szűrővel kell lezárni. Használat előtt a kapott anyagot deszt vízzel alaposan át kell öblíteni. A csövet úgy kell beállítani, hogy a finomítás teljes mennyiségben átfolyjon rajta. Használat során a granulátum kékes- zöldes árnyalatot vesz fel. Amennyiben az egész cső ilyen árnyalatú azt jelenti, hogy elvesztette a réz megkötő képességét és le kell regenerálni. Ez úgy történik, hogy 10%-os vákuumozott nem jódozott konyhasó oldattal addig kell átmosatni amíg a lejövő folyadék elveszti kék színét. A granulátumot nem szabad keverni, mozgatni sem a használat sem a regenerálás alatt. A cső hosszát és vastagságát úgy kell megválasztani, hogy az átfolyó pálinka teljes mennyisége akadálytalanul haladjon át a csövön. Figyelem: a deszt vízzel átmosott anyag a pálinkát hígítja a rajta lévő víz miatt. A kész pálinka kezelése előtt át kell mosni pálinkával ami kihígul, de a kezelt már nem. A használaton kívüli csövet légmentesen le kell zárni. Pl. nejlon zacsko. |
Előzmény: scania01 (79238)
|
|