snapszmester Creative Commons License 2012.11.11 0 0 79245

Régebben megjelent hozzászólás.
Ez az eszköz a hosszabb állás után az első főzés kék pálinkáját, vagy a már kész, de kék pálinkát
javítja.
A granulátum optimális használatának szigorú szabályai vannak, ezeket be kell tartani.
A granulátumot átlátszó csőbe kell tölteni úgy hogy a magassága legalább 10 cm legyen. A cső
alját pamut vagy szeszálló műanyag szűrővel kell lezárni.
Használat előtt a kapott anyagot deszt vízzel alaposan át kell öblíteni.
A csövet úgy kell beállítani, hogy a finomítás teljes mennyiségben átfolyjon rajta.
Használat során a granulátum kékes- zöldes árnyalatot vesz fel. Amennyiben az egész cső ilyen
árnyalatú azt jelenti, hogy elvesztette a réz megkötő képességét és le kell regenerálni.
Ez úgy történik, hogy 10%-os vákuumozott nem jódozott konyhasó oldattal addig kell átmosatni
amíg a lejövő folyadék elveszti kék színét.
A granulátumot nem szabad keverni, mozgatni sem a használat sem a regenerálás alatt.
A cső hosszát és vastagságát úgy kell megválasztani, hogy az átfolyó pálinka teljes mennyisége
akadálytalanul haladjon át a csövön.
Figyelem: a deszt vízzel átmosott anyag a pálinkát hígítja a rajta lévő víz miatt. A kész pálinka
kezelése előtt át kell mosni pálinkával ami kihígul, de a kezelt már nem.
A használaton kívüli csövet légmentesen le kell zárni. Pl. nejlon zacsko.

Előzmény: scania01 (79238)