sur5al Creative Commons License 2012.11.11 0 0 39605

Ezt csak érdekességképpen jegyeztem meg. Egyszerű ügy, ha marad. Csak nem gyors. Ha parazsad van, nem kell meggyújtani. Magától átizzik a levegőáramlástól, majd meggyújt mindent a környéken. Ha nincs parazsad, de van egy marék faszened (kihűlt!), egy pici papír már beizzítja, onnan a parázsos verzió.

 

Amúgy idén még csak egyszer jött össze. Ebben az átmeneti időben nem is gyújtok minden nap. Elég nagy rakatot kell csinálnom ahhoz, hogy másnap parázs legyen vagy faszén. Gyakorlatilag 1-2 diónyi marad kicsit kevesebb, mint 1 diszperzites keményfából (tölgy). Nem tudom ennek mi az oka, de tavaly óta csak az alsó víztér kővel való bélelése történt meg, láthatóan szebben, tisztábban ég. A kandalló ajtaja egyáltalán nem kormosodik, a kő is tisztára ég. De hogy miért parázslik el az összes fa és nem marad semmi a hamuban, azt nem tudom.

 

Persze majd ha reggel és este is gyújtok, fog maradni parázs, tehát visszatérek az egyszerű "tetejére egy marék parázs" verzióhoz:D

Előzmény: nagykunsági (39575)