Törölt nick Creative Commons License 2012.11.08 0 0 122009

Ez véletlenül nem az a buherált Win8 telepítő, amibe valaki utólag integrálta a magyar nyelvet? Normális esetben ugyanis nincs ilyen, mert arra a partícióra telepszik, amit manuálisan kijelölsz neki. Integrált telepítőknél szokott lenni ilyen, hogy felügyeletnélküli telepítés, akkor nem kérdez, csak telepszik (ha úgy konfigurálják).

- Azt kellene megpróbálni akkor, hogy visszaállítod az XP-t működőre, az első partícióra.

- Utána jelöld meg aktívként a második partíciót. (Ezt akár az XP Lemezkezelésben is meg tudod tenni — Futtatás: diskmgmt.msc —, de utána már nem indítható az XP mindaddig, míg az aktív jel vissza nem kerül az elsőre.)

- Utána következhet a Win8 telepítés, ami ezáltal az aktív partícióra teszi a rendszerindítást is (kénytelen, hiszen másképp nem működhet a bootfolyamat). A Windows könytárait pedig oda, amit kijelölsz neki, de ha ez tényleg ilyen buherált telepítő, akkor gondolom felnyomja az aktív partícióra, kérdés nélkül az egészet.

Ezután az a Windows fog betöltődni, amelyik partícióját aktívra állítod, illetve ennek megkönnyítésére később is ráérsz telepíteni egy bootmanagert, amikor külön-külön már minden jól működik.

Vagy egy hibátlan Win8 telepítőt kellene letölteni, én például az angol próbaváltozatot raktam fel. Magyar talán még nincs is ebből, vagy nem tudom.

Előzmény: wwa (122008)