Törölt nick Creative Commons License 2012.11.05 0 0 121979

Sajnos, ezt már magad intézted, itt le volt írva az is, hogy az XP-partíciót aktívként kell megjelölni, csak azt még más okból írtam. Telepítésnél viszont az lett volna az ok, hogy a telepítő az aktív partíciót tekinti C: -nek, tehát így tudjuk befolyásolni, becsapni, ha kell.

Még azt sem zárom ki, hogy felülírva (vagyis frissítetlen, régi verzióban) de azonos kinézetben visszaállt volna még javítás után is a rendszer. De ha javítás alatt nem az volt az aktív partíció, amelyiknek lenni kell, akkor nincs min csodálkozni. Az is természetes, hogy másik Windowsban más betűjel alatt látod ugyanazt a meghajtót, hiszen a betűjel nem a meghajtóra van "ráírva", hanem a registryben van rögzítve. Talán azért is említettem többször a varázsszót: MountedDevices. Minden probléma kulcsa, ilyen esetekben.

 

Elvileg még most is meg lehetne tenni, hogy a biztonsági másolatból visszaírni az eredeti XP-t, és azt szakszerűen beindítani. De csak akkor, ha a másolatban tényleg meg van minden. Mert olyat is tapasztaltam már, hogy például Intézővel ne akarjunk tükörmásolatot készíteni egy Windowsról, mert önkényesen kihagyhat egyes rendszerfájlokat, mappákat "biztonsági okból". Még akkor is, ha be van állítva a rejtett fájlok kezelése. (Itt nyilván nem a teljesen felesleges lapozó- és hibernációs fájlokra gondolok, ami úgyis újrakreálódik, vagyis kár menteni.)

 

Rendszermásolásra Total Commander a megbízható, és legjobb ilyen szempontból a FAT32, ott biztosan nem állnak akadályok a másolás útjába.

Előzmény: Vgyuri (121978)