garfieldka* Creative Commons License 2012.11.02 0 0 22

A C vitamin sajnos nem szereti a sütés főzést, ez igaz. De amit itt elveszítek, nem érdekel nagyon. C vitaminra, elsősorban a téli időszakban, a magam szedte, szárította és törte csipkebogyóból készült teát fogyasztom. Vagy bodzát, aminek a C vitamin tartalma sokszorosé a citroménak. Sajnos ott is van azért vesztesség, hiszen levet, lekvárt készítünk belőle és az is melegítéssel megy.

 

Egyébként ezzel a gősölős géppel mi a lehullott, de még ép almát is feldolgozzuk. Van egy fánk, aminek nem túl ízletes a gyümölcse, kissé fanyarkás, én nem rajongok érte. Kemény is a húsa. Ha gyümölcscentrifugán kipréselem, mintha timsót inna az ember, olyan húzós a leve. Érdekes módon kigőzölve egészen bársonyos és akár még édeskésnek is mondható lesz ugyanannak a gyümölcsnek a leve.

 

Előzmény: Color My Rainbow (21)