Törölt nick Creative Commons License 2012.10.30 0 0 38672

Sziasztok! Összedobtam egy ábrát... A lenti zöld négyzetben a jelenlegi rendszerem látható.     

 

 

 

 

Amivel szeretném bővíteni, az a melléképületben lenne majd egy kazán és puffer.

Jelenleg minden rendben működik, nulla gázfogyasztással elvagyunk. Az egyetlen probléma, hogy napközben már nincs otthon az asszony a gyerekekkel és nem tud napközben begyújtani. Emiatt mikor hazamegyünk hűvös van. Begyújtunk, felmegy kb 2 óra alatt 25 fokra a lakás, de reggelre ismét kihűl. 

 

A melléképületbe azért szeretném a kazánt és puffert, hogy egy reggeli és esti begyújtással kb. állandó hőfokon tudjam tartani a lakást. Mellesleg a kazántól kb 5 méterre, épületen belül van a fatárolóm, a kandalló meg kb 50 méterre. Segítsetek abban, hogy mekkora teljesítményű kazánt ill. mekkora puffert tegyek be? Az épületeket összekötni elég szerintetek a 20-as cső (abból találtam jó áron szigeteltet)? 

 

A lakás új építésű és ugyan nem egy passzívház, de rendesen le van szigetelve. Az kandalló teljes teljesítménye 21kW ebből ugyan nincs megadva de érzésre úagy 12-15 mehet a vízbe. Mostanság este 1 tejesládányi bükkfát használunk kb 15kg-ot és az elmúlt évek tapasztalata alapján ugyan több fával, de a legnagyobb hidegben is simán kifűtötte a kandalló a házat.   

 

Azt tudom, hogy az ábra alapján a két hőcserélő fűtené egymást, de még mindig olcsóbb megoldásnak találtam ezt, mint motoros szelepet használni (esetleg valakinek más ötlete?).