markis4x4 Creative Commons License 2012.10.27 0 0 41863

Az a baj, hogy az alvázak 90%-a belülről kifelé rohad szét! A savfürdő, amivel galvanizálás előtt kezelik, meg max a felületi vakrozsdát passziválja és zsírtalanít.
Mikor már a "pergő" rozsda van a belsejében, akkor mint halottnak a csók.

Azt, hogy kívülről meg szép ....... .

 

Kb 3000 Ft/liter áron lehet kapni üregvédőt viaszt (vax), kb 5000 Ft egy üregvédő pisztoly. Szépen ki kell mosni az alvázat a sártól és ebből legalább 1-et belepriccolni. Ez egy elég jó "kúszóképességű" anyag, így a szivacsos rozsda is magába szívja és nem engedi a vizet hozzá. Ergo lelassítja a rozsdásodást. Viszont 2 évente illik elvégezni.

 

Tapasztalatom szerint a tulajok ott követik el a legnagyobb hibát, hogy belülről nem mossák az alvázat. Kivűlről lepriccolják, oszt kalap.

Lehet kapni csatornatisztító csövet a magasnyomású mosóhoz (sterimog vagy "sterimó" :o) ), ez egy magasnyomású cső, aminek a végén 3-4 db kis furat van, ami "sréhen" hátrafelé néz, emiatt, ha ráengeded a nyomást, akkor körkörösen priccolja a lét és húzza magát előre. Ezzel szépen kilehet pucolni, és ha még rozsda is van benne, de nem áll mellette mindíg sár, akkor is nagyságrendekkel tovább tart.

 

 

szerintem

 

üdv

kisspé

Előzmény: atompyka (41841)