Csakaházi Creative Commons License 2012.10.27 0 0 78046

Köszi a meghívást! Ha tudok menni küldök egy mailt.

 

Én tegnap finomítottam a banán alszeszt. Lett kb. két liter 45 fokos gyümölcslé belőle.

Hát nem is tudom. Olyan illata van mint a Kubu banános gyerekitalnak. Furcsa.

Nekem -eddig- etalon a szilva. Annak kierjedt cefre korában, főzés közben és kész párlat korában is magasan a legjobb illata van. Sőt még lekvárnak főzve is.

 

Érdekes, hogy amíg a szilva 90 fokról indult, ez csak 70-ről, de egészen 10 fokig engedtem (harminc fok után külön, de hozzáöntöttem mert semmi kellemetlen illat, sem íz nem volt még benne).

Nem tudom lehet e ilyen, de semmi utópárlat nem volt, jó illat még tíz fok alatt is, csak az íze volt vízízű, tehát azt már nem kevertem bele. Az üstöt kinyítva sem volt kellemetlen szaga, mint más lefőzött alszesznek, csak banánillat.

Előzmény: sogi01 (78043)