Sediqwe Creative Commons License 2012.10.25 0 0 5238

Előbb írtam vagy sokat, erre nem jelenítette meg..mert szerinte nem voltam belépve.

Szóval, Sziasztok!

2k12.09.29 óta dolgozom Feldkirchben egy étteremben, szinte 0 némettel, na jó, 10 évig tanították (de minek...) a 2 év angol simán elnyomta az összes német tudásom :)  Programozgattam elég sokat, a doksik angolul vannak, így írni, olvasni "beszélni" viszonylag érthetően tudok angolul... német nuku.

A válaszom...hogyan indulj el? Sehogy :) ha már ezt meg kell kérdezni, nyilván nincs nyelvtudásod se pénzed... üdv nálam, nekem se volt egyik se!

(Most sincs egyik se! :DD) 

Szerencse kell a melóhoz így, nekem rokon ajánlotta, éppen kifutotta a pénzem az euronight 52€ ját még maradt 18 € erre a hónapra és go :)

Nem nagy meló, viszont a magyarhoz képest nagy pénz! :) Mosogatói, takarítói, tény , nem ezért tanult az ember ámbár dedebár ez jutott!

Szóval mindenképpen tanulj németül (kint is lehet, csak ahoz kell 3 hónap itt lét, mert hogy 3 hónapos a nyelvkurzus... az meg nem olcsó mulatság.Hotel - Étteremben dolgozom, így se a kajára , se szobára nem kell költenem egy árva fityinget sem :) egyedül a net meg a cipőm került eddig pénzbe, na meg néha egy egy csoki, ezt meg megoldottam kölcsönből...

Szal a tanácsom .: A - német nélkül sehova.

B - Ismeretség nélkül sehova.

C - Nézd meg ezt : http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/AT/hu/Konzuliinfo/elni_dolgozni_ausztriaban.htm 

D - Pénz nélkül sehova, egy egy szoba 2-400€ , kaja 1 hóra min 200€ szal legyen nálad píz dögivel... :)

 

Feldkirchből van itt valaki? vagy a környékről?

 

 

Előzmény: tothroli0829 (5234)