Zsbubus Creative Commons License 2012.10.21 0 0 4561

Szia!

Szerintem én a szerencsésebb esetek közé tartozom. A mostani „tünetek” semmik a korábbiakhoz képest. Simán együtt lehet velük élni.

Van egy kis „szimbiótám”. :)

A „fityegő” nem zavar olyan mértékben, hogy kockáztassam a mostani helyzetemet. Örülök, hogy túl vagyok a nehezén (???), és annak, hogy ennyivel „megúsztam” a kórt eddig.

A párkapcsolatomat illetően nem jelent zavart. Tradícionális, hetero kapcsolatban vagyunk a feleségemmel. :D

Egy hölgy nyilván teljesen másként van ezzel. (Nem a hetero és a tradícionális jellegre gondolok és nem csak párkapcsolati téren.)

Ahogy írod, rengeteget szenvedtél előtte is. Most a műtét utáni gyógyulás kínjait szánd ezeknek a fájdalmaknak az emlékére.

Remélhetőleg, egyre jobb lesz a helyzet! Napról napra könnyebben fogsz „teljesíteni”, ha sikerül vigyázni az egyensúlyra.

Arra is kell figyelni, hogy amint javul az állapotod, akkor „gyere le” a felesleges gyógyszerekről. (Hashajtó, székletlazító…)

Érdekes, hogy nekem az ülőfürdőt egyenesen ajánlották, és nagyon élveztem is a wellnes-t! A kamillás nagyon bejött! Pedig nekem is ödémás (vizes, vizenyős) volt a sebem, de az ülőfürdő a műtét utáni nap estéjétől hozzátartozott a rutinhoz. (Legalább tudtam olvasni egy csomót! J )

Lehet, hogy a nyíltabb sebedre nem ajánlatos? Én hajszárítóztam utána. :)

 

A villányi, pécsi és szekszárdi borvidék kellős közepében lakom. A villányi vörösökben több a rezveratol-tartalom (gyulladáscsökkentés, szívre gyakorolt jó hatás…), de van egy igaz mondás: „Azt a bort idd, ami a házadnál terem!”

Én a fűszeresebb, mélyebb cabernet franc-ot kedvelem, ha jó „öreg”, és a kadarkát (ez inkább szekszárdra jellemző), de egy jó keverék cuvee, bikavér… :)

 

A csepegés szerintem velejáró mellékhatás, később egyre kisebb mértékű lesz, majd elmúlik.

Én ezért jártam betéttel és kamillás vattakoronggal. :)

De még mostanság is tartok egy-egy biztonsági, kíméletes nedves törlést, ami bizony sokszor „eredményes”. De ez is javuló tendenciát jelez.

A kajában nálam kis szemléletváltás történt, de nem mondok le minden jóról! Szinte bármit megeszek, csak krumpli, rizs helyett főzelékekkel kísérem. Kenyeret, csak barnát eszek.

De a legfontosabb a folyadék. Pl. Elkapott most valami nyavalya, fáj a torkom két napja. Tegnap voltunk túrázni, hogy kiizzadjam a kórt, de nem volt kedvem a torkom miatt inni.

Erre ma kiestem a reggeli ürítési ciklusomból. Bár nem lett semmi „kemény” következménye, de a folyadékegyensúly számít.

 

Üdv!

Előzmény: szilasielvira (4558)