Oscon Creative Commons License 2012.10.21 0 0 80415

"Mitől lesz a tartalom jogsétő?"

 

Attól, hogy a szeretett 2/3-adod megálmodja.

Ma megálmodja valaki mennyekben, holnap benyújtják a törvényt egyéni képviselői indítványként, éjfélkor vitáznak róla, reggel megszavazzák, rá egy napra megjelenik a közlönyben és hatályba is lép. ;-)

 

"akik 2006-ban nem teljesen a demokratikus jogállami normákat követték"

 

Igen, a mai napig sajnálom szegény békés tüntetőket is, akik tankot kötöttek el, meg vascsővel ütötték a sorfalt álló pofozózsáknak kivezényelt rendőröket a tévészékháznál, miután felgyújtottak néhány ott parkoló autót többek között. Úgy látszik ez ma már hirtelen belefér a demokratikus jogállami normákba érdekes. De hát mivel az az igazság, amit az emberek hisznek, csak tele kell tömni a fejüket mindenfélével, úgyhogy ez biztosan meg sem történt, hiszen csak békés tüntetések zajlottak. ;-)

 

-------------

 

De persze nem lepődök meg:

- Mindenhonnét az ömlik, hogy az IMF azt akarja hogy csökkentsük a béreket, de mi nem fogjuk, én mégis egyik hónapról a másikra nettó 10E kevesebbet viszek haza az új MT. egy két változása miatt és a következő pofon meg jön januárban a távolléti díj változó számfejtése miatt, meg hogy lopjuk szét államilag a korkedvezménybiztosítási járulékot, meg ilyesmi.

Mivel a csapból is az folyik, hogy nem csökkentjük a béreket, biztosan ez az igazság, szóval biztos csak illúzió, vagy valami rossz álom ez a nettó -10E/hónap... ;-)

- Meg ugye az IMF akarja, de mi nem vezetünk be ingatlanadót sem, ahogy a 200millás reklám részeként olvastam a népszabi hátulján,  már megemlíteni sem érdemes, hogy az idei második 5E HUF ingatlanadóról már szeptember elején küldték a papírt, hogy ha nem fizetem be, akkor jönnek és végrehajtanak, meg egyébként is ezt a levelet tekintsem felszólításnak, ha 09.15-ig nem fizetem be az ingatlanadó aktuális részét. De hát a csapból is az folyik, hogy nincs ingatlanadó, úgyhogy biztosan ez az igazság,  csak akkor ezt minek fizettem be.  (?) ;-)

 

------------------

 

Szóval ezek után én már nem csodálkozok rajta, hogy ex-has bizonyos dolgok hirtelen jogsértőek is lesznek. ;-)

 

-------------

"Mitől lesz a tartalom jogsétő?"

 

Egyébként se tegyél fel ilyen kérdéseket, Ángyán államtitkár úr is így kezdte, elkezdett kérdésket feltenni, aztán mi lett a vége. ;-)

 

"Silence will fall, when question is asked." ;-)

Előzmény: Meister (80404)