42tibcsi Creative Commons License 2012.10.17 0 0 38062

Én is úgy gondolom, hogy ez most a viszonylag a jobbik megoldás. Amíg a 300L fel nem melegszik legalább nem kell fojtania a  kazánt. A hőcserélő vizét gondolom azért nyomatja a gázkazánon keresztül mert kicsi lehet a teljesítménye (v. nemtudja) a lényeg így valóban egy elő melegített visszatérő vizet kap a gázkazán és csak rá kell segítenie.

A Bereta is láng modulációs kazán és érzékeli a visszatérő hőfokát ezáltal kisebb lánggal fog égni ami valóban meg takarítást fog eredményezni. Viszont ha kihűlt a puffer (nem fűt a  vegyesben) egy három járatú mágnes szeleppel ki tudja kerülni a puffert.

A Bereta hőfok be állításánál figyelembe kell venni a pufferből jövő vízet, mert ha az melegebb mint amire be van állítva a g.kazán hiába kapcsol be a szoba termosztát a kazán nem fog elindulni mivel magasabb a visszatérő. Magyarán kénytelen nagyobb előremenőt állítani a g. kazánon, ez az egyik vissza ütője ennek a megoldásnak, de a semmitől jobb.  Talán egy primitivebb g.kazánnal ez egyszerübb lenne (pl. C sorozat) mert ott csak egy tulfűtés gátló van az előre menő ágban a visszatérőt azok nem figyelik.    

Előzmény: sur5al (38056)