sur5al Creative Commons License 2012.10.17 0 0 38056

Ha ezt írja a gépkönyv, nem kell erőltetni. Én is biztonságosabbnak érzem a nyitott rendszert még ha vannak is hátrányai. Szinte mindig kiderül, hogy olcsóbb is.

 

Ha nagyobb pufit tesz pl. jövőre, teheti közös körre a vízterét a kazánnal nyitottan, a hőcserélőre meg a zárt radiátoros rendszert. Ha jól értem most pont fordítva van, tehát a hőcserélőn dolgozik a kazán, a tartály meg a radiátorokkal van együtt. Azért én már most is így kötném be, kivéve ha a tartály valóban zománcos. Abba inkább menjenek a radiátorok, mint a szutyok kazán. Lehet, hogy így alakult ki ez a megoldás? A lakás hőigénye általában jóval kevesebb, mint a kazán teljesítménye. Ezért szokták fojtogatni. Jobb, ha a kazán a 3OOl-t próbálja forralni és a hőcserélő segítségével "hűtjük vissza", nem?

 

Ha jól emlékszem pont Holicse olvtárs rendszere valami ilyesmi: 1 v. (sorba kötött) 2 hőcserélőn keresztül fűti a kazán a puffert. Vagy ez már változott? Írja meg, legyen szíves!:D

 

Bár azt nem értem még mindig, miért kéne a gázkazánnak a puffert fűtenie ill. megnézetném én az a gázkazánt, ha gyanúsan sokat fogyaszt. Talán csak be kellene állítani. Ha meg az fűt, fűtse a radiátorokat, ne a puffert. Főleg, hogy nem is kondis. Vagy igen?

Előzmény: 42tibcsi (38054)