spapda Creative Commons License 2012.10.14 0 0 41693

"Egen, és az ókor óta a kifejtendő erőt tüntetik fel a szekerek oldalán, azt méricskélik a mázsálásnál - harmadik tizedesjegyig, ugye!"

 

Korlátolt vagy, megint bizonyítod. Nyilván a tömeg a hétköznapi fuvarozásban fontos szempont, mert van a világon tengelyterhelés is, ami meg az útra hat, és az rohadtul nem mindegy. Ráadásul nem csak az útra hat, hanem a teherautóra/pótkocsira is, ami méginkább fontos! A Tundra pl. összelapult volna a sikló alatt, így nem véletlen, hogy spéci trélert húz az autó. És erről volt szó. Én csak annyit írtam, hogy nincs teljesen igazad, mert itt nem csak a tömeg számít, így a dolog nem olyan nagy kunszt, mint amilyennek látszik. Markis4x4 máris levágta a szitut, ha hosszasan fejtegetném, képletet írnék stb, talán neked is leesne, de persze akkor sem ismernéd el, nehogy már igaza legyen bárkinek rajtad kívül.

 

Szép és látványos, amit a Toyota csinált, hiszen nyilván kell hozzá egy nyomatékos és erős motor, egy masszív alváz és váltó, valamint jó hűtés, de valószínűleg ehhez hasonló erőkifejtést már te is végeztél a Hiluxoddal, maximum nem tudtál róla, mert gimis korodban nem egy utcában laktál μg-vel. Ami nem lenne baj, csak nem kéne vele kérkedni, miközben a többiek vágják a témát.

 

"Az is k. meglepő ugye, hogy az űrsikló vontatást tapsolják jobban a redneckek, mint a dagonyában forgolódó Tundrát, illetve mindkét esetben ugyanazokat az erőket fejtegeti a gép."

 

Szerintem neked meglepő, különben nem linkelted volna a videót (és nem kezdtél volna arról magyarázni, hogy rohadtul nem érdekel senkit az erő, csak a tömeg számít). Egyébként mint mindig, most is mindenben igazad van, és egyben bocsánatot is kérek, amiért vettem a bátorságot, és hozzászóltam egy fórumon a felvetett témához, valamint a fizika alapvető, ám egyesek által kevésbé ismert igazságait is megemlítettem. Utólag belegondolva tényleg hiba volt részemről, megyek is gyorsan a youtube-ra, keresek valami pickupos-aszfalton-vontatós videót, és linkelem az OFF ROAD topikba, biztos sokakat érdekel itt, és talán én sem kapok érte a fejemre.

Előzmény: Szlejer_ (41692)