Miklós1
2012.10.12
|
|
0 0
2556
|
"Aki kedveli a borókapálinkát, ajánlom, szedjen nagyobb mennyiséget, akár önmagában is cefrézhető, elég jelentős a cukortartalma..."
A jelentős cukortartalomról én is olvastam, állítólag 30% körüli invert cukor van a borókában, de nekem kudarc volt néhány éve a boróka önálló cefrézése, nyilván nem jól csináltam, folytatásos beszámoló képekkel a Pálinkafőzés (otthon) fórumon, 6326, 6328, 6329, 6363 hsz.-ban. Lényege röviden: a ledarált boróka annyi szeszt adott amennyi kristálycukrot adtam hozzá, a lepárlás eredménye pedig egy kiábrándítóan kátrányízű párlat 30-40ml borókaolaj kíséretében.
Ha biztos vagy benne, hogy önállóan is cefrézhető a boróka, hogyan kell helyesen cefrézni? |
Előzmény: gombászok (2550)
|
|