Miklós1 Creative Commons License 2012.10.12 0 0 2556

"Aki kedveli a borókapálinkát, ajánlom, szedjen nagyobb mennyiséget, akár önmagában is cefrézhető, elég jelentős a cukortartalma..."

A jelentős cukortartalomról én is olvastam, állítólag 30% körüli invert cukor van a borókában, de nekem kudarc volt néhány éve a boróka önálló cefrézése, nyilván nem jól csináltam, folytatásos beszámoló képekkel a Pálinkafőzés (otthon) fórumon, 6326, 6328, 6329, 6363 hsz.-ban. Lényege röviden: a ledarált boróka annyi szeszt adott amennyi kristálycukrot adtam hozzá, a lepárlás eredménye pedig egy kiábrándítóan kátrányízű párlat 30-40ml borókaolaj kíséretében.

Ha biztos vagy benne, hogy önállóan is cefrézhető a boróka, hogyan kell helyesen cefrézni?

Előzmény: gombászok (2550)