Tommmy1 Creative Commons License 2012.10.09 0 0 1971

Sziasztok!

 

Nekem tegnap bizonyosodott be számos vizsgálat után, hogy szarkoidozisom van. Tünetem nincsen és sosem volt vagy ha van is pár apróság nem gondolom h ettől. Véletlen szürtek ki tüdőszűrésen, majd mentem CT-re, vérvétel, ekg, tüdőkapacitás mérés és tüdőbiopszia.

 

Arra kérek minden vizsgálatok előtt állót, h ne parázzon már ezektől a vizsgáloktól mert a legnagyobb őszinteséggel mondom, hogy semmi félnivaló nincsen bennük.

 

- A röntgenbe csak egy gép előtt állva levényképéznek.

- A CT-n kb 5 percig kell egy ágyon feküdni miközben gyűrűn párszor áttolnak és infúziót adnak. (a CT nem cső hanem egy kb fél méter hosszú gyűrű szóval bezártságérzete se lehet senkinek)

- A vérvétel kb egy szúnyogcsípés

- ÉKG-kb 5 perc és egy ágyon fekve tappancsokat tesznek és semmit nem érzel

- a tüfőkapacitás mérésen párat kell fújni egy csőbe és kész..

- tüdöbiopszián egy sprayvel háromszor befújtak a számba (érzéstelenítő) majd egy folyadékot le kellett lélegezni. Kb 30 perc múlva lefegtettek egy asztalra majd a szememet egy ruhával letakarták és a tüdömbe levezettek egy vékocs csövet. A vékocs csövön keresztül csinálta a doki a dolgát kb 20 percig ami nem hogy nem fájdalamas de nem is érzel szinte semmit. Az egész abszolút nem fájdalmas, az egy kicsit furi mikor a csövet letolja (kb 5 másodperc) de az se fájdalmas talán majd köhentesz párat ;-) Levegőt is végig kapsz az orrodon is, a szádon is. Nekem az egészben a legrosszab az volt h előtte túlparáztam a dolgot pedig semmi okom sem lett volna rá csak az ember olyan h fél az ismeretlentől amit még sosem tapasztalt meg. Ja utána én estére belázasodtam de az se volt rossz legalább csak tévéznem kellett és a párom körülugrált ;-) Másnap reggel már minden ok volt.

 

Szóval mindenkinek javaslom ezeket a vizsgálatokat akinek az orvosa javasolja mert ez segít a dokinak h biztosabban tudják mi a bajod és ha biztosabban tudják akkor jobban tudják gyógyítani és hamarabb lehetsz újra makk egészséges;-)