stevie-13 Creative Commons License 2012.10.06 0 0 30578

honnantól és meddig voltak a különböző szériák?

 

 

A Scénic II-t 2003-ban kezdték árulni, a Grand Scénic változatot egy évvel később. A ráncfelvarrás (Scénic Mk II Phase 2) a 2007-es modellévben történt, azaz a 2006 szeptembere után gyártott autók ráncfelvarrottak. Ez egy igen visszafogott facelift volt, leginkább a hátsó lámpák formájából és az első fényszórók vetítőlencséjéről ismerhető fel.

 

 

a felszereltségi szintek hogyan jönnek sorban?

 

 

A felszereltségi szintek sorrendben:

 

- Authentique (ejtsd: otöntík): full fapad, fekete kilincs, 15-ös acélfelni ronda dísztárcsával, ronda szövetkárpit, kazettás magnó, műanyag kormány. Egy csomó extra nem is rendelhető, de széria a klíma, a 6 légzsák, és az ABS. Csak alapmotorok! (1.4B, 1.6B, 1.5 dCi 82 LE)

 

- Expression (ejtsd: ökszpresszión): autó színére fényezett kilincs, 16-os "sportos" acélfelni, világos belső kárpit. Sok apróság: hátsó ajtókból kihúzható árnyékolófüggöny, rekeszek, stb.

 

- Dynamique (ejtsd: dönamík): szatén ezüst színű kilincsek, 16-os alufelni, grafitszürke belső tér, bőrkormány, középső tárolórekesz. Alapmotorok nem elérhetőek ezzel a felszereltséggel.

 

- Privilége (ejtsd: privilézs): szatén ezüst színű kilincsek, 16-os "elegáns" alufelni, bézs belső bőrbetétekkel. Digitklíma. Sok-sok apróság: esőérzékelő, fényérzékelő, megvilágított piperetükör, mindenhol 12V csatlakozóaljzatok.

 

Rögtön az elejétől volt két speciális változat:

 

- Authentique Plus (ejtsd: plü): digit klíma, középső tárolódoboz, szép kárpit (világos árnyalat).

 

- Dynamique Plus: a Privilége összes apró extrája, de marad a sportos felni és a sötét belső tér.

 

További népszerű speciális kiadások:

 

- Monaco: Dynamique félbőr sportülésekkel, egyedi 16-os alufelnikkel.

 

- Helios: Expression + full üvegtető (nem nyitható) és digit klíma

 

- Voyage: Authentique színre fújt kilinccsel, bőrkormánnyal, de magnó nélkül.

 

 

- Kaleido: Expression + digit klíma.

 

- Conquest: terepjárósított Scénic, Dynamique + speciális műanyag elemek, stilizált vadrács, emelt magasságú futómű, tetőléc, egyedi színválaszték.

 

Mondjuk sokat nem kellene foglalkozni a kérdéssel, mert a hirdetések 90 százalékában hibásan adják meg az adott autó felszereltségi szintjét, a speciális változatokról nem is beszélve. A kilincsekről egyből azonosítani lehet a felszereltséget.

 

Más piacokon uyganakkor lehettek eltérések a felszereltségi szintek között, és lehettek a magyartól eltérő speciális változatok is. Például a francia autók között van egy csomó hasonlóan összeextrázott Expression, ami valószínűleg kint egy speciális széria lehetett.

 

 

Előzmény: amator11 (30568)