marcopolo92 Creative Commons License 2012.10.06 0 0 4131

Hali!

 

Tegnap elmentem a Hangfoglalás nevezetű rendezvényre, remélvén, hogy végre hozzájutok legalább pár percig egy-egy szaxihoz, ami nem az enyém :) Hát  részben sikerült :)

Az első hangszer egy tenor volt, amikor belefújtam, még csak annyit tudtam, hogy Yamaha...

Nem okozott csalódást :) Az otthon megszokott fúvóka-nád kombinációval valahogy könnyebben mgszólalt a cső, a hang színezete is melegebb, lágyabb volt. Azt vettem még észre, hogy hangerőben talán kicsit visszafogottabb volt, mint a én Thomann-om, de ez lehet csak a hangzavar miatt tűnt így, meg amúgy is, a mai hangosítás világában utolsó szempont a hangerő.

Aztán utóbb kiderült, hogy egy " YTS-275, vagy YTS-272" volt, (idézve a készséges hölgyet, aki a pultnál állt). Gyanús volt, hogy 272-es nincs is, és ténlyeg :) Na mind1, a tenor próbából a konklúzió az, hogy akinek van pénze, vegyen Yamaha-t, Selmert, Yanagi-t (ha lesz 400+ kHUFom szaxira, én is ezt fogom tenni) vagy amire futja neki, de hogy nem 6x olyan jó mint az enyém az biztos :)

Aztán a kezembe adtak egy szopránt. Hát az egy játékszer. De tényleg. Megfújtam, egészen c"-ig sikerült is megszólaltatni, feljebb nem ment. Hozzá kell tenni, nem sokat erőlködtem, de összességében valahogy nem győzött meg. Talán majd jövőre.

Hát ennyi, aki tehet menjen ki nézzen körbe :)

 

OFF: nagyon sok, nagyon jó digitális zongora van kiálítva, ha valakit az is érdekel ;)

+egyik haverom odament egy gitáros standhoz ezzel a szöveggel: "hello! szeretnék kipróbálni egy nagyon-nagyon drága gitárt, hogy legyen értelme, hogy eljöttem" XD