marhadoktor Creative Commons License 2012.10.02 0 0 41555

Tie: no, pont emiatt gondoltam azt, hogy hosszú távon tán nem kell mindenképpen ragaszkodnom a 4x4-hez. Eddigi szutykaimmal is nagyrészt mindenhol elkolbászoltam, télen-nyáron egyaránt. Télen leginkább a dízelmotor nagy nyomatéka az ami mindenhol elvitt. Tán emiatt is gondolkodtam 4x2-es pickupban (csak, ugye az a fránya ülésmagasság és kissé nehéz pakolhatóság). Földútra is viszonylag mindenhol jó a kétkerékmeghajtás, hülye helyekre meg eddig sem nagyon mentem, valszeg ezután sem fogok.

Ugyan tényleg izgalmas lenne a 4x4, megfelelően nagy Defender választék esetén simán vállaltam volna is a dolgot (azért a hosszú kasztnisba már sok minden belefér).

Szlejer: valami miatt kifejezetten frusztráltnak tűnsz. Ha úgy gondolod, hogy megoldja a helyzetet, akkor szívesen látlak Moldvában egy kis pálinkázás erejéig (Tie-t is hívtam, ha jól emlékszem, de őt egészen más okokból).

Boarhunter: való igaz, Erdélyországban sem mindig takarítanak (onnan keletre, Moldvában sem mindig rózsás a helyzet), bár alapjában véve a hágókat nappal szinte mindig tisztán találtam. A Békás szoros tud meglepetéseket okozni, de normális ember télen nem mászkál arrafele éjjel (én egy kockaCorsával becsúsztam hajnalban felfele menet a patakba, de figyelembe kell venni azt is, hogy nyári gumik voltak a járgányon:) - kiszedtek darúval oszt Borszék fele kerülve mégiscsak elgyepáltunk Pestig). Mindentől függetlenül elsőkerekessel eddig mindent megoldottam az utakon, sőt láncot sem kellet még felraknom. Nem azért mert olyan faszásan vezetnék, azért mert nem volt gebasz.

asasin: nem tudom milyen PD elemre gondolsz.